Звання «Почесний громадянин» цьогоріч присвоять двом козятинчанам

Звання «Почесний громадянин» цьогоріч присвоять двом козятинчанам
  • Визначилися із тим, хто цьогоріч поповнить список почесних громадян міста.
  • Депутати підтримали обидві кандидатури, які були запропоновані на сесії.
  • Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.

Спершу претендент на звання «Почесний громадянин міста Козятина» був лише один, про що ми вже повідомляли два місяці тому. Очільниця громади Тетяна Єрмолаєва запропонувала кандидатуру Михайла Висоцького, який помер у серпні минулого року.

Навряд чи у Козятині знайдеться людина, яка ніколи не чула про Михайла Висоцького, адже протягом п’яти років він був керманичем нашого міста. Після своєї першої каденції брав участь у виборах ще двічі, але не набирав необхідної підтримки.

Міська рада запустила онлайн голосування на своєму сайті з приводу присвоєння Михайлу Висоцькому звання почесного громадянина міста. Підтримали таку ідею 91 % користувачів мережі Інтернет, які взяли участь у голосуванні. Опитування з цього приводу проводили і ми на нашому сайті kazatin.com і хоча до нього долучилося значно менше людей, лише 66 % з них підтримали таку пропозицію.

Відео дня

Попри всі громадські обговорення, остаточний вердикт з цього приводу виносить міська рада. Саме депутати голосують за чи проти тієї чи іншої кандидатури. Традиційно розглядають це питання на сесії, яка передує Дню міста, адже почесних громадян, а у випадку, коли звання присвоюють посмертно, то їх родичів урочисто нагороджують саме на головне свято Козятина.

Цьогоріч остання сесія перед Днем міста припала на четвер, 24 червня. Проте депутатам до розгляду на присвоєння звання почесного громадянина подали не лише кандидатуру Михайла Висоцького, а й Максима Олексюка.

Максим «Максон» Олексюк загинув на війні два роки тому у 25-річному віці. Присвоїти йому звання почесного громадянина міста запропонувала Козятинська асоціація учасників бойових дій та учасників АТО. Ще на початку червня громадська організація написала про це на своїй сторінці у Фейсбук.

«14.05.2021 року нами було направлено лист на голову ОТГ, в якому ми звернулись з таким проханням, але відповіді так і не отримали», — йшлося у дописі від 2 червня.

 

За роки війни на сході України в кривавому бою загинуло четверо козятинчан. Трьом з них присвоїли звання почесного громадянина міста посмертно і лише Максима Олексюка не було у цьому списку.

За кілька днів після того, як Козятинська асоціація учасників бойових дій та учасників АТО розмістила свій допис, у школі № 1, де навчався Максим Олексюк, відкрили меморіальну дошку. Під час відкриття очільниця громади Тетяна Єрмолаєва сказала, що до чергової сесії таки підготували проект рішення про присвоєння Максону звання почесного громадянина міста.

На засіданні депутати підтримали і кандидатуру Михайла Висоцького, і Максима Олексюка одноголосно. Після голосування про присвоєння звання почесного громадянина міста Максону присутні у залі засідань аплодували.

 

Читайте також:

Ім'я російської депутатки, яка голосувала за анексію Криму, носить вулиця у селі Козятині

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up