З’явилась нова об’єднана територіальна громада

З’явилась нова об’єднана територіальна громада
  • Села Козятинщини продовжують об’єднуватися.
  • На карті нашого району з’явилася Махнівська ОТГ.
  • Рішення про об’єднання прийняли на позачерговій сесії Махнівської сільської ради.

Напередодні святкування Дня прапора, 22 серпня Махнівська сільська рада видала розпорядження про обговорення проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Відповідно до документу, у Махнівську ОТГ мали увійти села Махнівка, Медведівка, Марківці, Садове, Перемога, Немиринці, Вовчинець, а також село Катеринівка, що входить у Вовчинецьку сільську раду.

Наприкінці серпня сільські ради Вовчинець, Махнівки та Перемоги подали до Вінницької обласної державної адміністрації клопотання про добровільне об’єднання.

Облрада визнала, що проекти рішень не порушують Закони України і дозволила трьом сільрадам об’єднатися.

Відео дня

Одноголосно «за»

Минулої середи, 11 вересня, відбулася позачергова сесія Махнівської сільської ради. На порядок денний виносилося два питання — про добровільне об’єднання територіальної громади і перерозподіл коштів на проведення вуличного освітлення. Почали з питання про об’єднання.

Представників Переможнянської та Вовчинецької територіальних громад не запрошували. Як повідомив під час сесії Павло Кузмінський, голова Махнівської сільради, вони вже провели сесії та затвердили рішення.

На голосування поставили питання про об’єднання. Депутати Махнівської сільської ради одноголосно проголосували «за».

Фрагмент карти Козятинського району. Підкреслені населені пункти увійшли до Махнівської ОТГ

Що тепер?

Тепер новоствореній об’єднаній територіальній громаді треба подати клопотання до Вінницької облдержадміністрації із проханням про призначення перших виборів.

Коли Центральна виборча комісія прийме рішення про призначення, проведуть вибори. Оберуть нових депутатів та голову об’єднаної ОТГ.

Що думають місцеві?

Мешканка села Перемога каже, що не у захваті про таке рішення. Про те, що об’єднану територіальну громаду вже створили, почула від нас. З етичних причин ми не будемо називати її імені.

— Я так скажу, якщо, наприклад, треба мені довідку взяти, це мені треба їхати 7 кілометрів, — висловила свою думку жінка. — Я молода, я поїду, а та бабка, якій 80 років? Хто поїде? А хіба неправда? Я розумію, що вони хочуть об’єднання, але у нас голова сільської ради молода, вона така хороша. Вона і дороги поробила, і зі школою допомогла. А що інший нам допоможе? Я чула по сільських розмовах, то всі хочуть, щоб була голова сільської ради наша. Будуть зараз оці вибори, так і ми будемо голосувати за нашу голову сільської ради. Кожен буде за свого голосувати.

Опитування

Чи покращується життя громад після створення ОТГ?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
  • Вова Полічков

    Спіч  дуже не цікавий! Матеріал потрібно готувати продумано .
  • Вова Полічков

    Спіч  дуже не цікавий! Матеріал потрібно готувати продумано .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up