Козятинські водії: «Транспорт дорогами ламається, а після ремонтів виходимо на лінію»

Козятинські водії: «Транспорт дорогами ламається, а після ремонтів виходимо на лінію»
  • В останню неділю жовтня в Україні відзначають День автомобіліста і дорожника. В цьому році воно припадає на 30 жовтня.
  • Своє професійне свято відзначають люди, які працюють в галузях автомобілебудування, автоперевезень, сервісного обслуговування та ремонту автомобілів, автошколи водії особистого і службового транспорту та дорожники.
  • Наша розповідь про козятинських перевізників

Спочатку трохи історії.  День автомобіліста і дорожника бере початок з часів СРСР У 1980 році стали відмічати День працівників автомобільного транспорту, або День водія. За часів незалежності згідно з Указом президента від 13 жовтня 1993 року №452/93, День водія зробили спільним професійним святом, як для водіїв, так і для працівників шляхового господарства під назвою День автомобіліста і дорожника.

Про свою роботу ми попросили розповісти водія першого класу маршруту № 2 Юрія Мартинюка. Водійський стаж у нього 37 років, а перевозити пасажирів почав з 2000-го. 

Відео дня

— Для нас, мабуть, було б кращим святом день, коли будуть добрі дороги. Дорога на Іванківці самі знаєте яка, —  каже пан Юрій. — На таких дорогах транспорт ламається. Ми купуємо запчастини, ремонтуємо транспортні засоби і знов виходимо на лінію.

Перевізник маршруту № 2 Анатолій Сульжук пану Юрію каже: «Так, дорога погана, але ж пасажири не винні, що дорога така, їх треба возити.»

У водія двійки ми запитали чи часто бувають конфлікти з пасажирами?

— Пасажирські перевезення — це сфера обслуговування. Пасажир хоче за плату отримати послугу. Маршрут може бути дорогою з несподіванками. На дорогу може вискочити з подвір’я приватного сектору дитина. Ями на дорозі ми всі знаємо, тільки біда, що не всіх їх можна об’їхати. Різко гальмуєш і пасажир, який в той момент про щось задумався, може потрапити в дискомфортну ситуацію. Такий пасажир може висловити своє незадоволення. Такі випадки трапляються дуже рідко, але вони бувають. Пасажири, які користуються послугами 2-го маршруту постійно — люди дуже добрі. Тож ми стимулюємо один одного до людської доброти.

Водія і перевізника трійки Андрія Кучука своїм пасажирам представляти не треба. Перевізника, яка до Андрія пускала автобус тільки тоді,  коли є пасажири і .розвертала автобус з центру у зворотному напрямку, навіть згадувати не хочеться. Прийшов Андрій на маршрут у 2018 році і стала «трійка»  для пасажирів самим надійним транспортом. Навіть коли були перебої з пальним, Андрій злив солярку з трьох машин в одну і був на маршруті. В день свого відпочинку обійшов всі заправки нашого міста і взяв номери телефонів працівників заправок. Самі пасажири кажуть —  відколи Андрій з косичкою прийшов на наший маршрут, ми наче на світ народилися.

На сімці, четвірці і одиничці перевізником Микола Іванюк. Сам він водій першого класу з водійським стажем 37 років. Його можна побачити за кермом на всіх трьох маршрутах. Йому подобається робота з людьми, тому й сідає за руль сам. 

— А які негаразди трапляються у вас в дорозі? — запитали ми у перевізника

— Їх хватає і всі вони пов’язані з дорогою. Через ями транспорт ламається, що ледве встигаємо автобуси ремонтувати. Вулиці Бандери  (колишня Матросова) та Василя Пирогова (колишня Першого травня ) — це взагалі кошмар. Я розумію, що дороги готують до ямкового ремонту, тільки навіщо готувати стільки вулиць в період тривалих дощів.

Микола Іванюк стільки років перевозить пасажирів і ми попросили його, щоб він пригадав якийсь кумедний випадок.

— А що його пригадувати, —  каже пан Микола. —Ось самий свіжий. Їхав на Івана Франка одиницею. Дивлюся, на кінцевій бабуся заснула. Кажу їй кінцева, можна виходити, а вона й каже — мені біля залізничної лікарні треба виходити. Це вона сіла біля пошти приїхала на вулицю Франка і з Франка їде до лікарні. Кумедних випадків у нас багато, це я вам розповів самий свіжий. 

Наостанок нашої розмови користуючись випадком Микола Іванюк привітав з Днем автомобіліста і дорожника всіх водіїв, дорожників і всіх козятинчан віршованим твором.

Хай кінь ваш залізний слухняно мчить шляхом. 

Хай всі негаразди розвіються прахом, 

Щасливо хай стелиться дорога твоя.

 Вітаю вас всіх з днем водія 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Маришка Андрейчук

    Вітаю
  • Сергій Заїчко

    Анекдот

    Казатин. Мер. Дорога. (ул. Куликовского)

    Открытие новой дороги. Оркестр, ленточка, речь толкает исполнитель работ:

    - Товарищи! Наконэц ми открили нёвый дорога. Какой биль старый дорога? Ухабина на ухабине, ухабина на ухабине!

    Тут мэр города подсказывает:

    - И выбоины.

    - Что, что?

    - И одни выбоины были на дороге.

    - Вот мэр мне подсказывает, что одни были даже вы@баны на той старой дорога!
  • Станислава Карпюк

    Здоров'я щастя та миру.
  • Світлана Грох

    Дуже хороші водії, бажаю усім здоров'я

keyboard_arrow_up