Червень із дощами, а в серпні - осінь. Якою буде погода в Україні влітку

Червень із дощами, а в серпні - осінь. Якою буде погода в Україні влітку

 

Сьогодні - перший день літа, хоча, за даними Укргідрометцентру, метеорологічне літо настало в Україні ще в травні, коли середньодобова температура перевищила позначку в +15 градусів. Ми дізналися, чи сходяться думки синоптиків в прогнозах на літо, яких примх природи можливо очікувати українцям і чи вплинули весняні заморозки на прийдешній урожай.

З чого почнеться літо

У червні нас чекають зливи, грози, сильні вітри і навіть град, такий прогноз дає Укргідрометцентр. Сам місяць буде найбільш дощовим за все літо, а ось липень і перша половина серпня - ідеальна пора для відпустки і засмаги: температура буде стійко високою. Також в головній метеослужбі країни відзначають, що середньодобові показники очікуються на 2-3 градуси вище середніх багаторічних значень.

 

Інші прогнози у головного синоптика Opogode Наталії Дьяченко. Вона вважає, що на початку червня погода буде сухою і сонячною, але температура трохи знизиться і підступить прохолодна повітряна маса.

Відео дня

«1 червня на сході +18 ... + 22 градуси, в центрі, на півночі +20 ... +24, на півдні +23 ... + 26, на заході втримається спека: + 25 ... + 28 градусів . У Приазов'ї та Криму очікується сильний, до штормових поривів, північно-східний вітер, а в Києві погода буде сухою », - написала Наталя Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Свій прогноз на червень дає народний синоптик Леонід Горбаль, який становить їх за старовинною методикою, де враховується розрахунок числових рядів планет Сонячної системи. Розташування цих світил, як вважалося, впливає на все живе на Землі, тому від місця їх розташування в певний період залежить і погода.

Синоптики розповіли, яким буде літо в Україні

За словами народного синоптика, перший літній місяць буде рівним і теплим, без різких перепадів температури. Він також розповів, що в перші вихідні літа в Україну прийде похолодання, коли нічна температура опуститься до +14 ... + 15 ° C, а вдень ми можемо очікувати не більше + 22 ° C, а вже з 4 по 10 червні трохи потеплішає, до +26 градусів в денний час. «7-11 червня підійде дощовий фронт, що вплине на температуру і вона різко опуститься, також дощ слід очікувати 12-15 червня. 21 і 22 червня в сторону України рушить активний циклон, який може обернутися стихійним лихом через сильні пориви вітру. Але вітер буде південний, тому, можливо, вдасться руйнувань уникнути », - розповів Леонід Горбаль, звірившись з« Брюсовим календарем ».

Липень жаркий, але дощовий

На думку народного синоптика, другий літній місяць піднесе Україні цілих чотири циклону: 3-5, 8-11, 19-21 та 24-27 липня. Та й в цілому місяць буде дощовим, а температура буде змінюватися раз на три дні: то різко рвоне вгору, то необхідно буде задуматися про верхньому одязі тепліше, особливо у вечірній час. «Ці циклони мають схильність до з'єднання, що призведе до рясних опадів від 40-50 мм. Розподілятися вони будуть нерівномірно: в одній області може випасти до 40-55 мм, а в інших областях не капне. Якщо дощі будуть рясними, то це на час може перешкодити збору врожаю, так як через високого рівня опадів комбайн не зможе вийти в поле. Загалом, це буде жаркий, але не сухий місяць з хорошими опадами », - підсумував Горбаль.

Осінь прийде з середини серпня

Тим, хто хоче встигнути насолодитися сонячними ваннами у відпустці, варто поквапитися. Судячи з розрахунків Горбаля, серпень 2018 го буде холодніше в порівнянні з попередніми роками, і з 17 числа вдень повітря не буде прогріватися більш ніж на 22 градуси. «На 3-4 градуси буде тепліше в південних областях України, але опади можуть бути рясніше, ніж на решті території, так як циклони на цей місяць прийдуть з півдня», - додав синоптик.

На думку Леоніда Горбаля, урожай цього року буде багатим. Прогнозовані дощі дозволять зібрати хороший урожай хлібних зернових культур, злакових і зернобобових, а оскільки сильних заморозків в період цвітіння в цьому році не було, то і фруктів буде в достатку.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up