“Альтернатива” стала “Громадянською позицією”

“Альтернатива” стала “Громадянською позицією”

Єгор Фірсов: “Партія “Альтернатива”, яку я представляю, разом зі мною вирішила підтримати на президентських виборах кандидатуру Анатолія Гриценка. Політична сила “Альтернатива” стає частиною “Громадянської позиції” і разом піде на наступні парламентські вибори”.

— Чим взагалі викликане таке рішення і такий результат?

— Перше, я думаю, ви всі розумієте ситуацію, яка склалася з країною. П’ятий рік після Революції Гідності. Ми всі побачили, що очільники держави поставили свої власні інтереси вище інтересів країни. Вони скільки завгодно можуть розповідати про 144 реформи і т. д., але суспільство і економіку не обдуриш. Усі ми бачимо реальний стан речей. Уже через майже 11 місяців буде перша спроба, де громадяни України, все суспільство можуть вплинути на ситуацію, вплинути так чи інакше на долю країни. Це є президентські вибори. Кожен з нас, кожен з вас буде мати бюлетень в руках і кожен буде голосувати. І цей рік, цю ситуацію треба використовувати. Або зараз ми об’єднаємося, нав’яжемо свій пріоритет і переможемо на виборах, або країна втратить наступні 5 років.

— Чим викликане таке наше рішення, чому саме Анатолій Гриценко, а не будь-який інший кандидат?

Відео дня

— По-перше, ми зустрічалися з більшістю прогресивних демократичних європейських кандидатів, ставили їм свої запитання. Анатолій Гриценко, на нашу думку, відповідає трьом основним критеріям. Перший критерій — це патріотичність. Це людина, яку можна побачити на вулицях без охорони, людина, яка не має якихось маєтків, офшорів в будь-яких інших країнах. Це людина, яка займала державні пости і його не можна звинуватити в тому, що він щось вкрав або в іншій корупції. Це порядність, про яку я вже сказав. І це патріотичність, і професійність. Професійнійсть — мається на увазі, що Анатолій Гриценко керував органами державної влади і досить успішно. Ще один критерій, який ми для себе, скажімо так, фіксували, це те, що нам обов’язково потрібна перемога. Так, я можу сказати, що в Україні є достатня кількість адекватних проєвропейських некорумпованих політиків. Але в 2019 році нам потрібна перемога, нам не потрібні просто якісь ігри в те, що просто якась частина людей пройде в парламент чи якийсь кандидат там і набере декілька відсотків. Тому ми для себе прийняли таке рішення, ми закликаємо всі інші політичні суб’єкти, політичні партії не зволікати з цим. 11 місяців, можливо, для громадян — якийсь великий термін, але для політичних процесів це досить, скажімо так, вузький часовий коридор. То ми закликаємо всіх визначатись зі своїм рішенням так чи інакше політичним. І робити ті дії, які дозволять нам, європейським демократичним силам, висунути на виборах єдиного кандидата і на парламентських виборах піти єдиною політичною силою на вибори, перемагати.

Об’єднуємось на основі спільного розуміння проблем країни

Анатолій Гриценко: “Дякуючи “Альтернативі”, ми тепер уже одна команда. Ви першими прийняли таке рішення і воно тим більше шанується. Для журналістів я хочу сказати, що це рішення було прийняте задовго до того, як оприлюднили рейтинги, де “Громадянська позиція” № 2, а прізвище Гриценко перше, друге, третє, як завгодно, але з реальними шансами на перемогу. Тобто це свідоме рішення і воно шанується. Раніше я говорив про те, що вже понад рік тривають переговори з різними політичними силами про об’єднання. Нам важливо не з розчепіреними пальцями піти, а висунути одного кандидата, який реально переможе. І тоді з’являється шанс для країни. Ці переговори продовжуються і з “Самопоміччю”, і з “Народним контролем”, і з “Європейською партією”, з “Рухом нових Сил”, з “Демократичним Альянсом”, з “Силою Людей”, з “Хвилею Чумака”, з окремими особистостями, які справді проявили себе принциповими, порядними, професійними патріотами. Ми впевнені, що цей результат буде досягнутий.

Гарантую, що те, що залежить від мене, буде докладено максимально зусиль. І вже найближчим часом, вже в цьому місяці ви побачите приєднання нових політичних сил до нашої команди. Щоб було ясно, це не команда Анатолія Гриценка. Це команда, яка об’єднається на основі спільного розуміння проблем країни, спільної готовності і відповідальності вирішувати ці проблеми в дуже складних умовах. Відверто скажу, навіть у фізично небезпечних умовах. Тому, коли йдеться про боротьбу із корупцією чи щоб зламати хребет олігархату, який зараз займається мародерством. Змусити декого доплатить, а декого — сісти — це навіть фізично небезпечно. Ми це усвідомлюємо. Але пройдемо гідно цей шлях. І я вважаю, що це дає шанс, справді альтернативу ціннісну для країни. При всій повазі, хто як ставиться, але вибір між кандидатами Тимошенко і Порошенко… Ну, Україна набагато колоритніша, багатша ідеями, підходами, щоб мати ще одну потужну альтернативу. Ми таку альтернативу запропонуємо. Це команда, яка формується не під одні вибори.

Якщо говорити в термінах виборів, то це і президентські вибори, і парламентські 2019 року, і місцеві 2020 року. Для того, щоб потім на всіх рівнях показати синергію і ефективність. Ми так само розуміємо, що перемога на президентських виборах — воно найперше. При всій складності, при неспівставних ресурсах — це максимум 10% наших зусиль. 90% — потім, зробити те, що потрібно країні, з чим ми підемо на вибори і спрацювати гідно. І тоді ця команда — на 5, а то й на 10 років при гідній роботі. Таке усвідомлення є. Ми запрошуємо інші політичні сили, громадські організації, окремих людей, особистостей, які мають повагу і шану в суспільстві, приєднуватись до нас”.

— Чи можливі помилки під час виборів?

— Можливі. Для людей треба такий механізм відкликання тих, хто зарвався, не працює, виходить за межі закону. Серед перших законопроектів буде законопроект, який чітко виписує процедуру імпічменту президента, наголошую, президента.

Опрацював відео https://koziatyn.info/Podii/u-nas-e-shans-obrati-ukrayinskogo-prezidenta-video-10691146.html

Влад Кірган

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up