Бюджет-2021 і скорочення працівників міськради: як проходила третя сесія

Бюджет-2021 і скорочення працівників міськради: як проходила третя сесія
  • У четвер, 24 грудня відбулося пленарне засідання третьої сесії нашої міської ради.
  • Прийняли бюджет громади на наступний рік, низку програм та рішення, що стосуються усіх громадян.
  • Коротко розповідаємо найголовніше

Першим питанням порядку денного був регламент, за яким міська рада працюватиме наступні п’ять років. Одна зі статей документу стосується усієї громади. Адже відтепер якщо ви захочете відвідати відкрите засідання міської ради, вам доведеться реєструватися. Така процедура прописана у новому регламенті, який прийняли депутати.

Реєстрація буде письмовою. Для цього необхідно буде подати заяву не пізніше, ніж за добу до проведення засідання. Заяву можна буде подати, безпосередньо прийшовши до міської ради, або онлайн, через сайт. Щоправда, ця опція доступна лише тим, хто має електронний цифровий підпис.

Пускатимуть до зали засідань лише за наявності підтвердження, яке надсилається на електронну пошту чи телефон.

Відео дня

Як пояснила під час засідання міська голова Тетяна Єрмолаєва, такі нововведення продиктовані пандемією коронавірусу. Деякі депутати пропонували виключити ці пункти, деякі — внести правки. Але пропозиції не набрали необхідної підтримки.

Депутати знову внесли зміни до міського бюджету. Зокрема, виділили 500 тисяч гривень для Центральної районної лікарні.

Обранці прийняли низку програм, які будуть діяти на території Козятинської громади у 2021 році. Серед них — одноразова допомога ОСББ, житлово-будівельним кооперативам та органам самоорганізації населення (це коли власники квартир самостійно управляють будинком без створення ОСББ). Подібна програма вже була у місті. Нею була передбачена допомога новоствореним ОСББ і визначалася вона за формулою. Зокрема, на розмір допомоги впливала кількість квартир у багатоповерхівці і рік здачі будинку в експлуатацію. Тепер до цієї формули додалося обмеження — розмір допомоги не має перевищувати 15 тисяч гривень на одне житлове або нежитлове приміщення.

Також обранці дещо зменшили кількість працівників міської ради. Зокрема, в Управлінні сімейної, дитячої та молодіжної політики під скорочення потраплять два працівники. У відділі бухгалтерського обліку та звітності стане на одного співробітника менше. Так само одну посаду скоротили для відділу майнових та земельних ресурсів.

Одним з найголовніших питань цієї сесії був бюджет Козятинської громади на 2021 рік. Нагадаємо, що з 1 січня у Козятина і всіх 14 сіл, які до нас приєднуються, буде спільна скарбниця. Депутати прийняли головний фінансовий документ.

— Він сухий. Він без емоцій, без пільг. Ми зменшили видатки і одночасно шукаємо джерела збільшення доходу, — сказала на засіданні очільниця міста.

Детальний аналіз міської скарбниці ми зробимо трохи згодом.

Ще одне важливе питання, а саме призначення старост, поки не вирішили. Тетяна Єрмолаєва оголосила перерву у пленарному засіданні. Вона триватиме до вівторка, 29 грудня. Саме тоді депутати зберуться у сесійній залі знову і повернуться до вирішення питання про старостат.

 

Читайте також:

В одних - 4, в інших - 7: дві громади вже призначили старост

Чим будуть займатися старости Козятинської громади

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up