Чи розходяться у влади слова з ділами?

Чи розходяться у влади слова з ділами?
Тетяна Єрмолаєва приступила до виконання обов'язків Козятинського міського голови 24 листопада 2020 року. Фото з першої сесії міської ради восьмого скликання
  • Перед виборами Тетяна Єрмолаєва часто писала у Фейсбуці про свої плани і бачення того, що має бути у місті й громаді, якщо її оберуть міським головою.
  • Чи вдалося втілити у життя те, про що йшлося в дописах у соцмережі?

Поки що минула лише п’ята частина часу, відведеного для каденції міського голови. Попереду ще чотири роки. А що вже зробили за цей рік? Почнемо з найбільш болючого для усіх козятинчан — води. Наводимо цитату з допису сторінки Тетяни Єрмолаєвої у Фейсбук за 23 жовтня 2020 року:

Артезіанських свердловин ми поки не дочекалися. Місто продовжує брати воду з Медведівки і Роставиці, тож її якість за цей рік також не змінилася. Втім не варто забувати, що поки що водогін — власність Укрзалізниці, а не міста.

Відео дня

А ось із будівництвом нової мережі водопостачання уже є рух. Наразі готують проектно-кошторисну документацію для будівництва мережі водопостачання на тій стороні, а для водогону в Іванківцях і Сигналі проектно-кошторисна документація вже готова.

Також у вищезгаданому дописі Тетяна Єрмолаєва писала, що для неї питання води стоїть не лише в контексті водопостачання, а й водовідведення. За цей рік відремонтували і очистили чотири каналізаційно-насосні станції і почали споруджувати нову на вулиці Довженка.

Опалення

Ще одна з проблем, яка турбувала козятинчан останні кілька років — дим від котелень. І про це також писала Тетяна Єрмолаєва перед виборами. Наводимо цитату з допису за 16 жовтня 2020 року:

Якщо минулий опалювальний сезон котельні ще допрацювали на соняшниковому лушпинні, то цьогоріч як паливо на котельнях у центрі міста почали використовувати деревину. Дихати і справді стало легше, бо дим уже без їдкого запаху.

Медицина

Цитуємо допис за 19 жовтня 2020 року:

На жаль, за цей рік один ФАП таки закрився. Від початку березня перестав працювати фельдшерсько-акушерський пункт у селі Козятин. Хоч проти цього і виступили мешканці, ФАП закрили, мотивуючи це тим, що його відвідувало мало хворих і утримування фельдшерсько-акушерського пункту не вигідне для бюджету.

А от що стосується об'єднання лікарень, то воно відбулося - наприкінці травня міська рада прийняла рішення приєднати Міську лікарню і стоматологічну поліклініку до Центральної районної лікарні.Тепер ми маємо лише один медичний заклад вторинного рівня. Найменше від цього виграли працівники лікарні, адже після об’єднання багатьом загрожує скорочення. Загалом трохи більше півтори сотні працівників залишаться без роботи, звільнення вже почалося.

Дороги

Цитуємо допис Тетяни Єрмолаєвої за 1 жовтня 2020 року:

Тротуар на вулиці Матросова поки що не зробили. Втім восени цього року почали капітальний ремонт вулиці Куликівського, де за проектом передбачено також полагодити тротуар і зробити велосипедну доріжку. Обійдеться це все майже в 13 мільйонів гривень. При цьому лише 30% фінансує міський бюджет, решта 70% — це гроші державного дорожнього фонду.  А от наскільки якісний цей ремонт і чи служитиме довго - побачимо згодом.

ОСББ

Наводимо цитату за 15 жовтня 2020 року:

Почнемо з "Управляючої компанії", яка обслуговувала багатоквартирні будинки у Козятині і Залізничному, що не визначилися з формою управління. Рішення про її ліквідацію прийняли у січні цього року, а з лютого вона не обслуговує багатоквартирні будинки. Щоправда, перед тим, як її закрили, вона обслуговувала не два десятки, а трохи більше сотні будинків, про що нам говорив директор комунального підприємства, і не всі з них до цього часу створили ОСББ чи перейшли на самостійне управління. Станом на 1 листопада 2021 року у Козятинській громаді 70 багатоквартирних будинків досі не обрали собі форму управління. Натомість 129 багатоквартирних будинків перейшли на ОСББ.

Що стосується підтримки ОСББ владою, то наприкінці минулого року міська рада прийняла програму про надання одноразової фінансової підтримки ОСББ, житлово-будівельним кооперативам і багатоквартирним будинкам, в яких управління здійснюється загальними зборами. За перші 11 місяців цього року кошти за цією програмою отримали 13 ОСББ. Прийняли також програму співфінансування робіт з капітального ремонту багатоквартирних будинків, відповідно до якої провели капремонт трьох ліфтів і внутрішньобудинкової водопровідно-каналізаційної мережі.

Транспорт

Цитуємо допис Тетяни Єрмолаєвої за 19 жовтня 2020 року:

У Вінниці є комунальний транспорт і приватні перевізники. Натомість у Козятині поки що комунального транспорту немає, на маршрутах по місту, як і раніше, працюють приватні перевізники. І це не єдина відмінність нас від Вінниці, бо в обласному центрі громадський транспорт їздить до пізньої години, тоді як у Козятині після 7 вечора їздить хіба що автобус «Козятин-Вінниця».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Михайло Дусанюк

    Пані Єрмолаєва, нечує і не бачить  своїх жителів ТГ, "голова"  закрити, сократи немає коштів.

keyboard_arrow_up