Чотири округи на всю громаду: вирішили, скільки буде старост у Козятинській ОТГ

Чотири округи на всю громаду: вирішили, скільки буде старост у Козятинській ОТГ
  • Депутати міської ради нарешті визначилися із межами старостинських округів.
  • Відповідно до рішення сесії їх буде чотири.
  • Як між ними розподілили села і кого призначили старостами

Міська рада восьмого скликання працює вже місяць, проте до питання старостинських округів перейшли лише зараз. На другому пленарному засіданні третьої сесії, яке відбулося у вівторок, 29 грудня, обранці нарешті проголосували за це важливе для сіл громади рішення.

Спершу депутати довго не могли дійти згоди з приводу кількості старостинських округів. Адже за проектом рішення їх мало бути всього чотири. Нагадаємо, що до Козятинської громади увійдуть сім сільських рад і, відповідно, 14 сіл. Це не враховуючи селище міського типу Залізничне. Тож частина обранців сказала, що чотири округи на всю громаду — це замало.

Під час обговорення запропонували збільшити кількість старостинських округів з чотирьох до семи. Тобто, створити округ на базі кожної колишньої сільської ради, хоча б на час перехідного періоду. Проте ця пропозиція не набрала підтримки серед депутатського корпусу. Тож рішення прийняли без змін — старостинських округів у Козятинській громаді буде чотири. І між ними розподілені не всі села, які до нас приєднаються.

Відео дня

Старостинські округи визначили у таких межах:

— округ № 1 — Махаринці;

— округ № 2 — Сестринівка;

— округ № 3 — Кордишівка, Прушинка, Королівка;

— округ № 4 — Флоріанівка, Рубанка.

Натомість село Козятин, Іванківці, Сигнал, Титусівка, Пиковець, Пустоха та Сокілець залишились нерозподіленими між старостинськими округами.

— Я сьогодні озвучувала лише чотири старостинських округи, які на дальні села. Тому що там ситуація трохи критичніша, — сказала під час засідання Тетяна Єрмолаєва, міська голова Козятина. — Мені треба розуміти, що в них робиться. Села, які знаходяться близько коло міста, вони всі в моєму полі зору. Це я у них фактично староста.

Водночас це не означає, що межі старостинських округів чи їх кількості не змінять. Депутати можуть в майбутньому їх збільшити, чи, навпаки, зменшити. Закон це не забороняє.

Попри те, що визначили межі чотирьох старостинських округів, старост призначили лише для трьох.

Для округу № 1, що охоплює село Махаринці, старостою призначили Наталію Василюк. До цього вона очолювала тамтешню сільську раду.

Старостою округу № 2, що охоплює Сестринівку, буде Людмила Левчук, вчитель історії та правознавства тамтешньої школи і, за сумісництвом, директор Музею Михайла Грушевського. До речі, на цих виборах Людмила Левчук балотувалася у депутати Козятинської міської ради від партії «Українська стратегія Гройсмана».

Старостою округу № 3, призначили Олександру Бондарець. Вона працювала в Козятинській районній раді на посаді головного бухгалтера.

Натомість для округу № 4, що охоплює Флоріанівку та Рубанку, старосту поки не призначили.

 

Читайте також:

В одних - 4, в інших - 7: дві громади вже призначили старост

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up