Гриценко ставить прогнози відносно віз з РФ

Гриценко ставить прогнози відносно віз з РФ

Візовий режим із Російською Федерацією можна запровадити одним рішенням Кабінету міністрів, який контролює президент, зазначив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу «112 Україна».

Мій прогноз — візи не буде введено,  — сказав екс-міністр оборони —. Якщо вони так здалеку заходять (виносять питання на розгляд парламенту), значить наш президент не хоче брати відповідальність, хоче кимось прикритися. Від пустої балаканини в парламенті  толку не буде.

Анатолій Степанович  пояснює, що візовий режим дозволить ретельніше вивчати біографію тих, хто перетинає кордон і виявляти чи відсіювати потенційних диверсантів.

— У нас, хто куди хоче, туди їде,— констатує пан Гриценко. — Підготовлена людина легко знайде в Україні вибухівку, із радіодеталей змонтує будь-які системи підриву.

Відео дня

Прозорі кордони в умовах війни, наголошує політик Гриценко, становлять небезпеку для країни та наших силовиків. Приклад — убивство полковника розвідки Максима Шаповала.

— Це не теракт, коли висувають вимоги, заробляють політичні дивіденди. Це сплановане російськими спецслужбами нахабне й цинічне вбивство, — зазначає парламентарій шести скликань” Анатолій Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» вважає, що фрагментарні кроки в сфері безпеки будуть малоефективними. Українському президенту від початку агресії Росії слід було «називати війну війною, проголошувати воєнний стан, створювати Ставку Верховного Головнокомандувача». Тоді б мали більший сенс візовий режим, заборона російських інтернет-ресурсів та інші заходи, підсумував Гриценко.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up