Гроші для ЦРЛ і звільнення заступника: відбулася 50 сесія міськради

Гроші для ЦРЛ і звільнення заступника: відбулася 50 сесія міськради
Скріншот онлайн-трансляції 50 сесії Козятинської міської ради сьомого скликання
  • Майже місяць тому провели 49 сесію міської ради.
  • Всі думали, що обранці у цьому складі зібралися востаннє, адже за два тижні вже мали бути вибори.
  • Проте у п’ятницю, 13 листопада депутати сьомого скликання зібралися в сесійній залі знову.
  • Що обговорювали і які рішення приймали — читайте у нашому матеріалі.

Почалося засідання із кадрового питання: заступник міського голови та начальник Управління соціальної політики Віталій Вечера подав заяву про дострокове припинення повноважень.

— Я змушений залишити цю посаду за сімейними обставинами. Це таке буде формулювання, щоб не пояснювати, що, де, як і чому, — пояснив Вечера.

Віталій Вечера подякував депутатам та колегам за співпрацю і побажав успіху новому депутатському корпусу та тим, хто обійматиме ключові посади в раді новоствореної Козятинської ОТГ. Після цих слів депутати аплодували.

Відео дня

Головний лікар Міської лікарні Олександр Євтушок вийшов до трибуни, щоб від себе особисто і всього колективу медичного закладу подякувати начальнику Управління соцполітики за доброту, професійність і порядність.

Депутати підтримали рішення Віталія Вечері піти з посади. «За» проголосувало 23 обранці, «проти» — лише міський голова Олександр Пузир.

Наступне питання порядку денного — про внесення змін до списку присяжних Козятинського міськрайонного суду. Тетяна Єрмолаєва подала заяву про те, щоб її виключили зі списку присяжних, оскільки її обрали міським головою, а це — дві несумісні діяльності. Про це доповів юрисконсульт Юрій Кукуруза. Очільник міста Олександр Пузир наголосив на тому, що згідно із законодавством, список присяжних переглядається в разі необхідності для осіб, які вибули зі списку, за поданням територіального управління Державної судової адміністрації.

— Я заяву бачу. А де в нас подання судової адміністрації? — запитав міський голова.

— Справа в тому, що судова адміністрація не подавала до нас такого подання. Є лише заява Тетяни Єрмолаєвої, — відповів Кукуруза.

— Подання від судової адміністрації немає — це вже є порушення. Але все таки ставлю на голосування дане питання, — сказал Олександр Пузир.

Рішення набрало необхідну кількість голосів, тож замість Тетяни Єрмолаєвої новим присяжним стане Ірина Саврей.

Далі депутати прийняли зміни до комплексної програми соціального захисту населення, оскільки були внесені зміни до бюджету. Спершу на цю комплексну програму виділили 18,5 мільйонів гривень, після змін у бюджеті ця сума зменшилася майже на мільйон.

Після цього обранці взялися розглядати питання про внесення змін до низки програм, пов’язаних зі сферою охорони здоров’я. Як доповіла Оксана Забазнова, завідувач сектору з питань охорони здоров’я Управління соцполітики, ці зміни технічні і пов’язані з тим, що міська рада відкоригувала бюджет.

Коли перейшли до внесення змін до програми «Здоров’я громади», виступила депутатка Алла Пилипчук.

— За жовтень місяць пролікувалося в лікарні (ЦРЛ — авт.) 54 пацієнти з ковідом, в листопаді уже за 12 днів — 36 людей, 93 підозри. Пневмоній на сьогоднішній день перебуває на лікуванні 75 осіб, 39 з них на інтенсивній терапії, які потребують постійної кисневої підтримки. За добу йде 40 балонів кисню. Один балон, якщо не помиляюся, 400 гривень. В тому числі 1 людина на ШВЛ. З початку року пролікувалося 609 підозр і 194 особи з підтвердженим коронавірусом. Подивіться, що люди в 50–60 років помирають. В кожній сім’ї є люди, які вже зіштовхнулися з цією бідою. І я не бачу жодного слова, щоб в цих програмах якась була підтримка, - сказала Алла Пилипчук.

Також вона наголосила на тому, що ЦРЛ має борг за оплату комунальних послуг і зачитала лист адміністрації закладу до міської ради з проханням виділити кошти.

Очільник міста перепитав, чи підписала районна лікарня із НСЗУ так звані «ковідні пакети», за якими НСЗУ фінансує лікування хворих на коронавірус. Алла Пилипчук відповіла, що підписала, кошти надходять і затримки немає.

— Поскільки Козятинська ЦРЛ отримує кошти за «ковідні пакети», які вона надає населенню міста Козятин, я думаю, що підтримка має бути на рівні сплати комунальних платежів хоча б зараз. Давайте ми з’ясуємо, чи маємо ми право перераховувати кошти за старою схемою через Козятинську райраду. Якщо потрібно буде і якщо не буде погіршення епідситуації, можливо, навіть зберемося на ще одну позачергову сесію стосовно перекидання коштів на Козятинську ЦРЛ, — сказав Олександр Пузир.

Також депутати розглянули на сесії майнові питання громадян.

Читайте також:

ТОП-6 висловів із 50-ої сесії міської ради

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валерій Кронівець

    Шановні журналісти. Я не Забзанова, а Забазнова.

    Елена Удвуд reply Валерій Кронівець

    помилку виправили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up