Хто розпочав брудну кампанію проти Анатолія Гриценка

Хто розпочав брудну кампанію проти Анатолія Гриценка

Анатолій Філіпович, член ЦКРК політичної партії «Громадянська позиція», інвалід війни 3 групи, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (1 категорія), ветеран ЗСУ, полковник ЗСУ у відставці

Пройшло більше 4 років після початку Революції Гідності. Багато надій тоді ми покладали на її успішний розвиток. Надіялись на стрімкий економічний і соціальний зліт нашої держави. Але вже у перші дні з’явилися тривожні ознаки. За вказівкою керівників Майдану, на головну сцену для виступів був не допущений лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Тепер, за вказівкою олігархічних структур, Анатолію Степановичу не дають можливості виступити на центральних телеканалах України.

Коли почалася війна з РФ, і Гриценко з перших годин почав допомагати керівництву Збройних сил України в налагоджуванні ефективної оборони нашої країни. І знову сумнозвісне але: керівництво нашої держави відсторонило Анатолія Степановича від цієї справи!

Напередодні виборів Президента України стало ще «цікавіше»…

Відео дня

Так, заступник Генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, в порушення вимог презумпції невинуватості звинуватив Гриценка в кримінальних злочинах, які начебто він зробив, перебуваючи на посаді міністра оборони України. На телеканалі «1+1» була показана програма, в якій ведучий, колишній військовий кореспондент, озвучував те, про що розповідав пан Матіос. Потім цей же телеканал на цю тему показав ще два ролики. На превеликий жаль, генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко, в порушення вимог Закону України «Про звернення громадян», не надав відповіді на мої звернення. Я просив підтвердити достовірність сказаного. До речі, ведучий цього ролика ще за часів Віктора Януковича на одній з прес-конференцій обіцяв за півтора роки видати книжку про кримінальні злочини, які начебто зробив Анатолій Гриценко, перебуваючи на посту міністра оборони України.

У 2016 році я звернувся до пана Матіоса з проханням особисто надати достовірну інформацію про допущені Гриценком кримінальні і службові порушення за період його перебування на посаді міністра оборони. З його відповіді було конкретно видно, що у нього немає жодних достовірних фактів. Про це ж свідчить відповідь на запит голови Івано-Франківської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція» №10/1/2-24605-15 від 20.08.2015 року.

У 2014 році «критика» пана Матіоса і подібна «інформація» в деяких олігархічних ЗМІ коштувала нашій партії місця в парламенті.

До «когорти» Анатолія Матіоса потрібно ще було б віднести: керівника ТОВ «1 НЬЮС» Валерія Швеця, політологів: Тараса Чорновола і Олександра Палія, народного депутата Тетяну Чорновол, прес-секретаря Юрія Луценка Ларису Сарган, народних депутатів від БПП і «Народного фронту» Івана Винника, Володимира Арьєва, Юрія Березу і Андрія Тетерука, які в різний час і на різних ЗМІ намагалися безпідставно очорнити лідера політичної партії «Громадянська позиція».

Нещодавно з’явилася інформація, що начебто призначена слідча комісія ВРУ, яка буде розслідувати зловживання, які можливо були в Міністерстві оборони України. Цікаво, наскільки її робота буде об’єктивною по відношенню до Гриценка, особливо, якщо зважити на порядок управління військовим майном та відповідальних за прийняття кінцевих рішень згідно з чинним законодавством і на те, що цю комісію очолює уже добре відомий «прихильник» Анатолія Гриценка із команди Порошенка Іван Винник.

У заяві Міністерства оборони України, чітко сказано, що цей орган не займається продажем озброєння та військової техніки, бо не має на це повноважень. Він лише здійснює відчуження військового майна Збройних сил шляхом укладання договорів комісії у порядку, визначеному Положенням про порядок відчуження та реалізації військового майна Збройних сил. Цей документ був затверджений постановою Уряду від 28 грудня 2000 року № 1919 (зі змінами) через суб’єкти підприємницької діяльності, яким в установленому порядку рішенням Кабміну надані повноваження на реалізацію військового майна на внутрішньому та/або зовнішньому ринку. Виручені кошти зараховуються до державного бюджету.

Також СБУ фіксує нові спроби інформаційної дискредитації української влади спецслужбами РФ. Служба безпеки України звертає увагу громадськості, що останнім часом російські спецслужби все частіше вдаються до брудних провокацій через поширення на підконтрольних інформаційних ресурсах фейкових документів, нібито підготовлених СБУ. Черговою інформаційною аферою стало розміщення фальшивого листа щодо начебто відкриття Службою кримінального провадження стосовно лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка. СБ України повністю спростовує «авторство» цієї підробки та зазначає, що метою цієї та інших провокацій є спроба у будь-який спосіб дискредитувати СБУ. Для російських замовників такі «вкиди» особливо важливі на тлі успішних контррозвідувальних операцій Служби. Вони також спрямовані на штучне провокування конфліктів в українському суспільстві та створення приводу для «жвавого» обговорення фальшивок представниками інформаційної «п’ятої колони» ворога на території України. СБУ вкотре закликає представників вітчизняних ЗМІ уважно перевіряти інформацію щодо документів від імені Служби для уникнення випадків тиражування фальшивок спецслужб РФ в інтересах держави-агресора. Ми не маємо сумніву в достатній кваліфікації співробітників військової прокуратури, але якби порушення мали місце, то після виступу пана Матіоса в 2014 році на телеканалі «1+1», кримінальну справу вже б давно подали до суду! Лише після мого звернення до голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем’якіна ми отримали лист від генерального прокурора Юрія Луценка, в якому повідомлялося, що кримінальне провадження стосовно Гриценка не відкривалося. Не вартою уваги є й критика, яка інколи лунає про непрофесіоналізм Анатолія Гриценка під час перебування на посаді міністра оборони України. Під його керівництвом Збройні сили України підвищили свою боєздатність і наблизилися до стандартів НАТО.

До речі, в документі «Біла книга 2007: оборонна політика України» (видання 2008 року), коли Анатолій Степанович вже не був міністром оборони України, сказано: «Загалом, протягом 2006-2007 рр. заходи, визначені Державною програмою розвитку Збройних сил, були в цілому виконані. Обсяг їх виконання дозволяє стверджувати, що Українська Армія наближається до параметрів, встановлених на 2011 р. Бойовий склад військ (сил), рівень їх бойової готовності, засвідчений під час військових навчань, у т. ч. – міжнародних, а також під час виконання завдань миротворчих місій, дозволяють стверджувати, що Збройні сили України готові і здатні як до адекватної реакції на можливі загрози, так і до завершення реформування та набуття якості сучасної, професійної, мобільної армії європейського зразка».

Мені вже пішов 72 рік і можна було б спокійно відпочивати на садово-городній ділянці. Але у мене ростуть два онуки і чотири онучки, тож мені не байдуже, в якій країні вони будуть жити. Мені не байдужа доля всіх українців. Якщо взяти девіз військових десантників «Ніхто, окрім нас!», то можна його перефразувати на «Ніхто, окрім нас на чолі з Гриценком не забезпечить стрімкий економічний і соціальний злет нашої Держави»! Разом ми переборемо всі труднощі, які нам створюють олігархічні структури!

Слава Україні!


 


 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up