Порошенко пропонує поширити введення квот на українську мову і на телеефір

Порошенко пропонує поширити введення квот на українську мову і на телеефір

Президент Петро Порошенко анонсував введення квот на українську мову в телеефірі. Він вважає успішним аналогічний закон для радіо

 

Президент Петро Порошенко має намір внести до Верховної Ради закон про введення квот на українську мову в телеефірі. Про це він сказав перед врученням Шевченківських премій.

"За рік після нашої останньої зустрічі, в першу чергу завдяки прийнятому закону, ми досягли істотних результатів у поширенні української пісні та української мови в радіоефірі. Пам'ятайте, скільки було суперечок, скільки атак? Нічого. Крок за кроком частка української мови в радіоефірі збільшується" , - цитує президента LB.ua.

"Хочу підкреслити, що скоро таку ж технологію я запропоную застосувати і до телебачення, де зараз присутність української мови неприпустимо мале. Рік тому я звертався до телеіндустрії із закликом самоорганізуватися в цьому питанні. На жаль, не всі мене тоді почули, а значить, своє слово зараз повинен сказати законодавець ", - заявив він.

Відео дня

Нагадаємо, 8 листопада 2016 року в Україні набув чинності закон, що зобов'язує радіостанції транслювати в ефірі не менше 35% україномовних творів. Документ передбачає введення норми, згідно з якою частка пісень на державною мовою має становити не менше 35% від загального часу звучання пісень, які розповсюджуються на протязі доби, а також протягом часових проміжків з 7:00 до 14:00 і з 15:00 до 22 : 00.

Протягом першого року з моменту вступу в силу закону квота становитиме 25%, протягом другого - 30%, а з третього - 35%.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up