Протест пенсіонерки продовжується

Протест пенсіонерки продовжується

Вона вимагає повернення півтисячі гривень та вибачення

У середу, 29 листопада, продовжила акцію протесту мешканка Самгородка Галина Денчук. Нагадаю, що минулого вівторка, 21 листопада, на річницю Революції Гідності вона оголосила про голодування під стінами Козятинської районної державної адміністрації.

Її вислухали і дали відповідь на офіційному сайті та кишеньковій районці. Пані Галина прочитала послання від влади і вирішила продовжити протест. Ось  відповідь районним посадовцям.

Відео дня

 

“Заперечення на “Роз’яснення представників влади стосовно нарахування субсидій”. Оскільки це “роз’яснення” було адресовано мені, то і я звертаюсь до Козятинського райвідділу соцзахисту і райадміністрації.

Забрехались.

Стверджуєте, що я “не реагувала”, “відмовлялася слухати та сприймати пояснення фахівців управління соціального захисту населення” з питань призначення субсидії. Посилаєтесь на “пункт 14 Положення про порядок призначення та надання населенню (множина - авт.) субсидій (множина - авт.) для відшукодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995р. № 848 передбачено:”... І далі пішов “Сон рябої кобили”. Сплутали грішне з праведним, субсидію — поділили на кілька: ВКРАЛИ у мене субсидію на електроенергію і тепер хочете з мене зробити дурну?

Не вийде!!!

У 2015 році (та й кожного року) до цієї постанови внесені зміни, а саме: “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

У 2015 році ви прислали мені бланки заяви про призначення житлової субсидії, де: ”Прошу призначити субсидію (однина- авт.) для відшукодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива /необхідне підкреслити/. Відомості про житлово-комунальні послуги...” І серед виду послуг — електроенергія. Як видно із бланку заяви та бланку декларації, бланку інструкції про порядок заповнення бланків Заяви про призначення житлової субсидії — СУБСИДІЯ ПРИЗНАЧЕНА ОДНА (а не так, як ви написали), просто “У заяві необхідно підкреслити, на які види послуг призначити субсидію… Якщо господарство користується твердим паливом, скрапленим газом та комунальними послугами, необхідно підкреслити все.” І ЩЕ ОДНА ЦІКАВА РІЧ: “При цьому, крім Заяви та Декларації, заборонено вимагати від громадян інші документи, довідки тощо”.

А в зверненні до споживача сказано, що: “Звертаємо увагу, що з 1 травня 2015 року суттєво спрощено порядок призначення субсидій і форми Заяви та Декларації, що подаються” І саме основне, про що ви волієте замовчувати: “Якщо ви отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014-2015 років, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів, без необхідності повторного звернення до управління соціального захисту населення та подання Заяви та Декларації.”

І не соромно вам красти, брехати… Ви ж відділ соцзахисту. А брешете і обкрадаєте малозабезпечених (не тільки мене...), маніпулюючи старими Постановами. Ви б ще згадали “законодавчі акти”, видані Сталіним, Гітлером.

Сільські мешканці, які приїхавши до вас у відділ за оформленням субсидії, не знають, що можна заповнені бланки Заяви та Декларації направити рекомендованим або цінним листом на вашу адресу і ви не маєте права (заборонено, як сказано в інструкції про порядок заповнення бланків Заяви про призначення житлової субсидії) вимагати від громадян інші документи, довідки тощо. А ви змушуєте по декілька разів їздити до вас. А та сільська жінка, вставши раненько, “попоравши” худобинку, швиденько переодягнувшись — і на автобус до Козятина.

Ой, а ще до цього — “здасть” молоко по 6 гривень за літру (а в магазині воно вже коштує 0,9 л із жирністю 2,5% — 25 грн 50 коп. А від здавачів молоко менше 3,4% жирності не приймуть). На дорогу до Козятина і назад — 50-60 гривень. Приїхавши до вас, ви такої “лапші” навішаєте на вуха, що не кожна захоче знову і знову їхати до вас. Каже, що більше витратить на “дорогу” (переїзди), а ще нерви не стальні.

Ви знущаєтесь над соціально-незахищеним населенням, а не захищаєте!!!

Трактуєте законодавчі акти так, як вам це вигідно!!!

А тепер про “Відкритий лист Козятинському районному управлінню соцзахисту населення “Як “по-новому” вкрасти субсидію, або ж — “Откат по-козлятинськи” /RIA-Козятин, 27.07.2017р./. Мені 21.11.2017р. (перший день мого голодування-протесту) пані в чорному, що в центрі на фото в районній газеті назвалась представником соцзахисту сказала, що не читає жовтої преси (тобто “RIA-Козятин”) і не реагує на те, що в ній друкується. А в брехливому “роз’ясненні” вже пише, що “готувалось чергове письмове роз’яснення...”

Підсумовую: забрехались!!!

І щодо вкраденої вами у мене субсидії на електроенергію

Листом з Вінницького департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації сказано: “...розрахунок житлової субсидії для Вашого господарства було здійснено управлінням соціального захисту населення Козятинської райдержадміністрації… (і далі розрахунки)... З огляду на зазначене, субсидію Вам призначено у розмірі 4248,97 грн, а саме: 3380,17 грн — одноразово на придбання твердого палива, 868,80 грн — на оплату електроенергії”. Лист за № 08-Д-2317-7 від 07.12.2016 р. Це відповідь мені на звернення до Міністерства.

По 72,40 грн щомісячно. Ви ж вкрали за 8 місяців, а надали з великими “трудами” з вересня (а це чотири місяці). І то, як видно з квитанцій на оплату електроенергії — отримала я її аж в листопаді. А могли мені через вас ще і “світло відрізати”.

Я не прошу, а вимагаю повернути вкрадену у мене субсидію на електроенергію в розмірі 579,20 грн — за решту вісім місяців!!! А ще — публічне вибачення!

Галина Демчук, пенсіонерка, мешканка Самгородка.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up