Такий імідж створюють Юлі...

Такий імідж створюють Юлі...

Здається, що влада нашого міста частенько використовує російську рулетку для прийняття рішень...

Костянтин Гончаренко

На днях в одному з чергових телешоу лідер рейтингів на майбутніх президентських виборах Ю. Тимошенко знайомила багаторазово обдурений, але невиправно наївний український люд з відформатованим, тобто підігнаним під сьогоднішні настрої, «новим курсом». Її політсила, мовляв, стане «єдиною інтелектуальною родиною», яка вирішить раз і назавжди всі наші проблеми. Від цієї ідеї захотілося за Юлією Володимирівною йти, як герою Миронова з «Діамантової руки» — з піднятими на дрючку трусами. Але рівно до тієї миті, поки не згадалося, що в Козятині ми вже майже три роки «тішимося» результатами роботи місцевих членів бютівської «інтелектуальної родини».

Дивлячись на «успіхи» команди нинішнього міського голови, інтелектуальність якої виходить за горизонти звичайної свідомості, мимоволі задаєшся питанням: а леді з розплетеною косою взагалі-то в курсі, який імідж потенціалу її політсили створюють деякі однопартійці? Про яку в біса «інтелектуальну родину» можна говорити, якщо сукупного інтелекту місцевої правлячої верхівки БЮТу не більше, ніж у стада баранів, а єдина активна ділянка інтелекту, самі знаєте кого, ефективно працює лише на власне збагачення?

Відео дня

ВО «Батьківщина» та її лідер Ю. Тимошенко традиційно користуються особливою прихильністю козятинського електорату. Саме тому списки цієї політсили наче медом намазані, хоча за фактом мають ефект лайна, на яке сповзається бездарний, але нав’язливий місцевий політичний бомонд.

Приналежність до партії леді Ю може забезпечити місце в депутатському корпусі чи перемогу на виборах міського голови навіть дірці від бублика або нулю без палички, аби тільки вони значилися в списках «Батьківщини». Досвід Козятина — яскравий тому приклад.

Чому обрали Пузиря? Бо найголосніше гудив владу і балотувався від «Батьківщини». Виборці чомусь закрили очі на очевидні моменти, які мали б застерегти від бажання проголосувати саме за цього кандидата. Їх не насторожило перманентне безробіття претендента, завуальоване під формулювання «приватна юридична практика», «правозахисник». Для чоловіка його років, це показник не тільки успішності, вірніше, безуспішності, а й відсутності досвіду для такої серйозної посади, як міський голова. У результаті — хаотичність у господарській діяльності, відсутність перспективи розв’язання бодай однієї доленосної проблеми міста.

Виборці проігнорували той факт, що депутата Пузиря з ганьбою витурили з «Фронту змін». Це сталося через проведення ним збору підписів, серед яких виявили численні фальсифікації, аж до внесення в списки прізвищ померлих людей. Направду сказати, було б справедливим, якби й фракція БЮТ турнула мера зі своїх лав, цього разу як зрадника. Бо чи не є зрадою для представника «Батьківщини» політична любов в особистих інтересах з БПП? Зверніть увагу: 15 червня Ю. Тимошенко проводить форум «Новий курс України», а з боку нашого вірного іудівця, пардон, бютівця-мера — ніякої інформації, наче води в рот набрав, замість широко висвітлити в підконтрольній газеті чи хоча б у Фейсбуці цю подію.

Прикро, але наївні виборці ковтнули навіть дешеву брехню, якою міський голова для виборів прикрасив свою не надто яскраву біографію. На презентаційній сторінці міської ради він ще досі позиціонує себе як меценат дванадцяти громадських організацій (так і хочеться запропонувати: «Огласите весь список!») З двох одне: або брехнею є меценатство, або він приховує доходи, бо, якщо вірити е-декларації мера, то в 2015 році благодійну допомогу потрібно було надавати йому.

Чи скористалася б людина при здоровому глузді послугами юриста, якщо б знала, що він здатний на обман і шахрайство? Та ніколи! А крісло міського голови людині з такими якостями довірили, хоча ймовірність непорядності з боку того, хто вже неодноразово її продемонстрував, дорівнює ста відсоткам.

Стиль керівництва містом наразі дуже нагадує ігорний бізнес, що, як дехто стверджує, існував свого часу в Козятині не без причетності чинного мера.

Прийняття важливих рішень — за принципом «російської рулетки», але без будь-якого ризику для міського голови: якщо навіть стрельне бойовим, то постраждає від цього винятково громада.

Ось вам й «інтелектуальна родина» по-козятинськи. Хоча, може, це тільки нам не пощастило. Кажуть же, що в родині не без виродка. Навіть в інтелектуальній. Найголовніше, щоб електоральна пам’ять не дозволила знову вскочити в халепу. Особливо, якщо ця халепа буде балотуватися від «Батьківщини».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up