Відмінив те, що було незаконно

Відмінив те, що було незаконно

Шановний наш мер, Олександре Дмитровичу. На сторінці Козятинської міської ради прочитав вашу статтю “Благодійні батьківські внески у навчальних закладах скасовано”.

Я так розумію, що скасовано — це скасовано. Та після яскравого заголовку я не знайшов у вас бажання щось міняти з благодійними внесками. Можливо, я чогось не розумію? Та мені здається, що це тільки підміна понять.

 

Та щоб розібратися у цих тонкощах, мабуть, підемо по тексту вашого звернення. Цитую дослівно. “Питання сплати благодійних неодноразово обговорювалось і на якихось незрозумілих ніби-то круглих столах і у місцевій пресі”.

Ну для чого ви так? Вам такі столи відомі, як нікому. Невже ви на таких круглих столах не намагалися бути першою дієвою особою колись? А зараз ви пишете, аби “уникнути спекуляцій на дану тему”?

“Хочу зазначити, що фінансові показники міста зростають і на таких умовах ми не маємо права й надалі перекладати матеріальну відповідальність на плечі батьків”, — говорите ви. За такі слова тільки аплодувати. І ваша рішучість заслуговує на повагу.

Відео дня

“У випадку підтвердженої інформації щодо вимагання або пропозиції керівників вказаних закладів сплатити будь-які благодійні внески, керівник установи отримає догану, а за повторний випадок буде звільнений”, — каже у зверненні пан Пузир.

От тільки невідомо, за якою процедурою буде підтверджена така інформація? Тому що далі по тексту читаємо таке: “Я не виключаю можливостей, коли колишні учні, батьки випускників або просто меценати мають бажання допомогти школі або садочку благодійними коштами, будматеріалами, але така допомога повинна  бути одноразово (не системно) відкрито та прозоро”. Такого благодійника, що готовий поділитися своїми кровними без зустрічної вигоди, я знаю тільки одного. Та і то це герой з кінофільму “Бережись автомобіля” — персонаж Дєточкін (всі пам’ятають). У всіх інших випадках — це конфлікт інтересів або бажання залишити все так, як є. Коли скасовано благодійні внески для батьків, значить вони скасовані і не повинно бути ніяких натяків для відступу.     

 
 
Дмитро Артемчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up