Даниїл ГОДЛЕВСЬКИЙ став чемпіоном

Даниїл ГОДЛЕВСЬКИЙ став чемпіоном

Учень Козятинської школи № 2 Даниїл Годлевський на чемпіонаті України серед дітей з обмеженими можливостями в місті Миколаєві цього року став чемпіоном в трьох видах програми. За підсумками змагань, він став абсолютним чемпіоном 2018 за версією “Повір у себе”.

“RIA-Козятин з прославленим школярем підтримує дружні стосунки з дня першої зустрічі. Коли представник організації “Повір у себе” повертається із змагань чемпіоном, журналісти нашого видання зустрічаються з таким як з  гордістю нашого краю. Після приїзду додому з Миколаєва ми зустрілися з Даниїлом Годлевським.

У інтерв’ю газеті стало відомо, що спортом Даниїл став займатися 5 років тому. Тоді йому виповнилось 8 років. На вулиці зустрів тренера Володимира Шульгу. Разом пішли до батьків школяра Наталії Володимирівни і Антона Васильовича. Пропозиція тренера сподобалась. Так учень другої школи став спортсменом.

Результати йшли в гору, як і сам хлопець в зрості. За три роки тренувань Даниїл стає триразовим чемпіоном України в своїй віковій категорії на змаганнях “Повір у себе”.

Відео дня

Крім спорту в чотириразового чемпіона України є й інші заняття. З шкільних предметів він найбільше любить урок біології, хоча розуміє, що вивчати потрібно всі предмети. Поза школою любить спілкуватися з друзями чи подорожувати з однокласниками. А вдома полюбляє комп’ютерні ігри та допомагати мамі помити посуд чи підлогу.

У змаганнях, що проходили з 19 по 21 травня, Даниїл переміг в метанні м’яча і бігу на 60 і 200 метрів. Займається він в спортзалі “Атлетік”. Літом ходить на стадіон. Тренування проходять частіше, ніж 1 раз в тиждень.

— Яка була перша нагорода? — спитали ми у спортсмена.

— Перший раз в 2013 році. У Миколаєві був перший чемпіонат України. Взяв друге і третє місце з легкої атлетики. Метання м’яча — друге місце, біг на 60 м — третє.

— Які у вас плани на майбутнє?

— Стати параолімпійським чемпіоном.

— Хто вам допомагає?

— Батьки, власне, вони підштовхують мене до спорту. І сам Володимир Іванович.

— У вас є брати, сестри?

— Сестри. Одна рідна сестра. І 6 двоюрідних.

— Як вони сприймають ваші перемоги? В родинному колі?

— Дуже раді всі. Святкували, коли я приїхав. Вітали мене

— Ви вже, як маленька зірка, в школі ходите. Ви відчуваєте це?

— Ні.

— З цими перемогами збільшилось коло друзів?

— Так. Це й однолітки, і старші. Там у Миколаєві були з різних куточків України. Ми спілкуємось в соціальних мережах, в Viber. Це спортсмени в Полтавській області, Нової Каховки. Дуже багато.

— Скажіть, що б ви могли побажати вашим одноліткам?

— Щоб гарно вчилися, щоб мали багато друзів, щоб мрії збувались.

У спілкуванні з мамою Наталією Володимирівною стало відомо, що вона щаслива, що її мрії здійснилися.

— Він у мене дуже добрий, правда, трохи неслухняний, — розповідає вона і сміється. — Удома не сидить, завжди поспішає на тренування, на стадіон. Дуже велика вдячність Володимиру Шульзі! Змагання організовує “Інваспорт”, видають форму. Безкоштовне і проживання, і харчування на змаганнях. Приємно, що в школі його вітають, розмістили фото на Дошці пошани, будуть нагороджувати.

Газета “RIA-Козятин” приєднується до всіх поздоровлень. Бажаємо Даниїлу досягнути мети — стати паралімпійським чемпіоном!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up