Каток, який так сподобався козятинчанам, залили хокеїсти

Каток, який так сподобався козятинчанам, залили хокеїсти
  • Чоловіки, які полюбляють грати у хокей, розчистили лід на Водокачці та залили каток.
  • Тут і хокеїсти тренуються, і ті, хто катається на ковзанах. 
  • За кілька тижнів лід довелося підправляти. За цим заняттям ми і застали спортсменів.

Хокей в нашому місті був раніше. Тепер спортсмени їздять займатися улюбленим видом спорту до Вінниці на спортивну льодову арену «Мегамолл».

Козятинські хокеїсти — люди працюючі, тож вириваються до обласного центру по можливості. Іноді це двічі на тиждень, буває, що приїздять тільки в день гри. Адже хокеїсти з Козятина виступають за команду «Мегамолл» любительської ліги хокею.

— Раніше майданчик для хокею ми заливали в Козятині. Тоді зимовими видами спорту було кому займатися. Щоб мати власний сучасний каток треба вкласти кошти, які за сезон окупляться, — каже Святослав, — а потім каток в Козятині може наповнювати бюджет. У нас, хокеїстів, немає ресурсу, щоб ми за свої кошти зробили критий каток. Своїми силами купили мотопомпу і залили майданчик, щоб самим в хокей грати і козятинчани могли покататися на ковзанах.

Відео дня

— У Вінниці на «Мегамолі» умови прекрасні, — каже Руслан Шевчук, — Тільки до Вінниці ще треба добратися. То чому не зробити каток в нашому місті коли навіть погода допомагає?

– Ми все купили, що потрібно для хокеїста і воротаря. Нас запрошують грати до себе хокеїсти Шепетівки і Любара. Вони мають місцеву школу хокею. У нас також для хокею все є, тільки льодового приміщення немає. — каже Олександр Загоруйко.

Представники преси потрапили на каток в той момент, коли мала відбутися перезаливка льоду. Перед морозами від недавнього потепління лід став надмірно бугристим. Якщо чоловікам на ковзанах можна бугорки чи повітряні ями на льоду об’їхати, то шайба ковзає лише по прямій. 

– Перед суботнім поєдинком, ми хочемо лід зробити ідеальний, – кажуть Руслан з Святославом.

В хокейних баталіях планують взяти участь Володимир Шалений, Олександр Загоруйко, Юрій Дворський, Олександр Гуцол, Святослав і Юрій Фалатюки, Руслан Шевчук та козятинчани, які вже хоч раз брали в руки клюшку.

З хокеїстами ми попрощалися і переключилися на любителів фігурного катання.

Пані Оксана професійно фігурним катанням не займалася та на льоду вміє багато чого. Запитуємо де так опанувала фігури вищого льодового пілотажу.

– З дитинства катаюся, – каже фігуристка. 

– І щоб так навчитися кататися скільки разів вам довелось змінювати ковзани?

– Оце треті, – каже пані Оксана і додає: – я безмежно вдячна хлопцям хокеїстам які опікуються цим катком. Катання на ковзанах стосується того унікального виду рухової активності який одночасно є спортом і чудовим відпочинком. А щоб відчути його благородний вплив не обов’язково ставати професійним фігуристом. Ви трішки підштовхуйте владу, щоб вона хоч трохи хлопцям допомагала, – сказала Оксана.

Одинадцятирічна Аня з мамою Оксаною також схвалює хобі хокеїстів. 

– Востаннє на ковзани я ставала роки 3 тому. Катання на ковзанах – це в першу чергу фізичні вправи які розвивають спритність, гнучкість і витривалість. Дякуючи хлопцям ми маємо можливість вийти на прогулянку та ще й покататися на ковзанах.

Поки ми спілкувалися з любителями покататися на ковзанах, чоловіки вишкрібали льодові пустоти в останній четверті майданчика. Коли цю роботу закінчили, за допомогою мотопомпи залили лід.

А в суботу, 20 лютого, хокеїсти «Мегамоллу» провели гру між собою. Грали у своє задоволення, тому забиті і пропущені шайби не рахували. В хокеї перемогла дружба.

Читайте також:
На чемпіонаті області козятинчани завоювали весь п’єдестал
У Глухівцях пройшов турнір пам’яті тренера Миколи Волоса
Наша землячка Єлизавета Чорна — срібний призер чемпіонату України
 



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up