Кіра Костюк прославляє Козятин!

Кіра Костюк прославляє Козятин!

У її арсеналі до сотні нагород

У нашому Козятині проживає тендітна дівчинка, яка постійно стає переможницею у такому серйозному виді спорту, як карате. Це Кіра Костюк. Вона  учениця 6-го гімназійного класу Козятинської школи-інтернат-гімназії ім. В. М. Підгорбунського. Вона обрана учнями командиром класу (колишній староста класу).

Газеті “RIA-Козятин” вона дала ексклюзивне інтерв’ю з нагоди її чергової перемоги у відкритому Чемпіонаті України з кіокушинкай карате.

— У мене є багато хобі, — розповідає Кіра. — Люблю співати, займаюсь плаванням, до речі, на плавання ходжу до тренера — своєї мами Ганни Миколаївни (сміється). Я відмінниця, дуже люблю свій клас. Класний керівник у мене чудовий. З усіма я маю гарні стосунки.

Відео дня

— Як тобі атмосфера в школі?

— Я дуже люблю свій навчальний заклад. Директор Зіновій Москалевський в мене за друга. Він завжди підтримує. Взагалі, він з кожним учнем спілкується, як зі своїм другом...

— Ти активно займаєшся спортом. Який найбільше до вподоби вид спорту?

— Я дуже люблю такий спорт, як кіокушинкай карате. Почала ним займатися з третього класу. Тоді мені було 8 років. Пам’ятаю, коли перший раз прийшла просто подивитись і мені сподобалося. Наступного разу я прийшла на тренування.

— А де ви займаєтесь?

— У спортзалі колишнього ліцею на території міського відділу освіти, де зареєстрований наш спортклуб “Тако”.

— Хто у вас тренер?

— Дмитро Живчик. Це мій наставник. Я його дуже поважаю. Він навчив дуже майстерно володіти таким бойовим мистецтвом. І я дуже цьому рада.

— За чий рахунок їздите на змагання?

— У основному за рахунок батьків. Я, до речі, дуже вдячна їм за змогу займатися в клубі.

— Які маєш досягнення? Я бачу, що є кубки, їх велика кількість...

— Так... Ще є “Оскар”, який здобула в гімназії в номінації “Зразковий гімназист”.

— Які з цих нагород найбільше до вподоби?

— У мене по карате 6 перших місць, 5 других і 4 третіх.

— Останні змагання, які були?

— Це Чемпіонат України. Я здобула третє місце і кубок. Ці змагання для мене були дуже знакові, дуже важкий бій.

— Де проходив Чемпіонат?

— Це було в Києві. З усієї команди поїхало 12 людей. Четверо привезли призові місця. Козятин представляли 20 спортсменів. Мій тренер назвав ці змагання головним стартом у цьому році. Ми повинні були показати, що найкращі в Україні. У кожного була своя вагова категорія, було дуже багато суперників. Я виборола бронзову нагороду, показала найкращий удар, який напрацьовувала протягом двох місяців: під час кувирка потрібно було зробити удар в голову. У мене це вийшло. Тренер дуже мною пишався, тому що на змаганнях цей удар був мало у кого напрацьований.

— Можна вважати, що це із вашого спортивного резерву, то, як коронка?

— Це наш такий коронний удар.

— Твій день дуже насичений?

— Коли я ходила в школу, то вставала о 7 ранку, відразу збиралася швидко, тому що школа у нас не така, як у всіх. Це школа-гімназія! Початок занять о 8.15. До трьох у нас уроки, плюс я ще йду на факультатив до чотирьох. Потім відразу мені треба встигнути зробити уроки за годину і бігти на карате.

— Це кожний день?

— Ні, не кожний день. У понеділок, середу, п’ятницю в мене карате, у вівторок, четвер, суботу в мене плавання. Ще в п’ятницю я ходжу на заняття польської мови, я дуже полюбляю іноземні мови. Ще вивчаю англійську та німецьку.

— І яких досягла успіхів у мовах?

— Я в цьому році з моєю вчителькою Вікторією Кумченко виграла в конкурсі з англійської мови. Потім стала учасницею обласного конкурсу.

— Які маєш ще хобі?

— Я дуже люблю робити своїми руками різні вироби. Люблю малювати. Нещодавно їздила до сестри на день народження, то всі подарунки зробила своїми руками, навіть пакетики подарункові. Дерева роблю з бісеру.

— Можеш щось порадити своїм одноліткам?

— Своїм ровесникам хочу побажати не сидіти вдома в телевізорі, в телефоні, не займатися різними дурницями. А просто потрібно зрозуміти свій нахил, потрапити в потрібне русло і займатись тим, що тобі до вподоби.

— Які твої плани не майбутнє?

— Дуже багато праці вкладено в мої досягнення. Я і надалі буду займатися цим видом спорту. А як буде потім — покаже час.

Бажаємо нашій чемпіонці успіхів, нових досягнень у спорті, у навчанні. Кіра, хай буде щасливою кожна мить твого життя!

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up