Козятинчани можуть тренуватися разом з Тіною Кароль

Козятинчани можуть тренуватися разом з Тіною Кароль
  • У міському сквері Козятина облаштували локацію для занять фізичними вправами.
  • Вуличні тренажери встановили у рамках програми «Здорова Україна».
  • Пояснюємо, як ними користуватися

Якщо ви часто проходите повз парк чи навідуєтеся сюди разом з дитиною, то ви неодмінно помітили, що на старому майданчику з гойдалками з’явилася локація для занять спортом. Тут облаштували штучне покриття, встановили декілька турніків і шведську стінку яскравих кольорів, а поруч поставили дві лавки. Останні козятинчани здебільшого використовують для того, щоб сісти і перепочити.

Та насправді ці лавки — вуличні тренажери. Так само, як турніки та шведська стінка.

Відео дня

У грудні минулого року Президент започаткував проект «Активні парки». Це — частина програми «Здорова Україна», покликана зробити спорт доступним для усіх людей, незалежно від їх фінансового становища та віку. У рамках проекту запланували облаштувати майданчики для занять спортом у різних містах та селах України.

Перші «Активні парки» почали відкривати ще улітку цього року. На Вінниччині проект стартував у вересні. Першу локацію у нашому регіоні відкрили в Іллінцях. Як пишуть на сайті Вінницької обласної державної адміністрації, це — один із 63-ьох «Активних парків», які планують облаштувати в області. Подібні вже є у 16 територіальних громадах, серед яких і Козятин.

У нашому сквері облаштували п’ять локацій для занять спортом. Біля кожної з них — невеликий стенд, на якому нанесений QR-код. Тож якщо підете в парк робити вправи, не забудьте вдома свій смартфон. Тепер розкажемо, як працює уся ця система.

Перша локація розташована біля пішохідної доріжки. Вона має назву «Фітнес». Тут немає жодних вуличних тренажерів, лише стенд із QR-кодом. Щоб просканувати його, потрібна спеціальна програма. Вмикаєте її, наводите камеру смартфона на QR-код, мобільник його зчитає і відкриє сайт, розроблений спеціально для програми «Активні парки». Зверніть увагу, що у вас має бути увімкнений мобільний інтернет, позаяк доступу до вільної мережі Wi-fi у нашому парку немає.

На сайті вам запропонують обрати один з трьох рівнів складності: «початківець», якщо ви майже не займаєтеся спортом, «досвідчений», якщо ведете активний спосіб життя, і «професіонал», якщо регулярно займаєтеся спортом. Натискаєте на рівень складності, після чого відкривається нова сторінка із короткими відеороликами, де пояснюють і показують, як правильно виконувати вправи, скільки підходів робити і скільки часу варто відпочити після навантаження.

Поруч наступна локація. Там стоять дві лавки.

Вона має назву «Тонус м’язів». Усе так само — скануєте QR-код зі стенду, що вмонтований праворуч від лавок і дивитеся відео, як правильно робити нахили, присідання, підйоми, випади і віджимання.

Наступні дві локації «Гнучкість» і «Сила» розташовані на майданчику зі штучним покриттям. Тут можна робити вправи з турніками і шведською стінкою.

Остання локація розташована біля гірки. Вона має назву «Координація». Можливо, ви помітили драбинку, накреслену на асфальті білою фарбою. Вона не для гри в класики. Це своєрідний тренажер для вправ на тренування м’язів ніг. Ліворуч від драбинки стенд із QR-кодом.

Додамо, що у ролі тренерів на відео — відомі українські спортсмени, політики та зірки. Серед них — комік Юрій Ткач, актор студії «Квартал 95» Олександр Пікалов, співачка Тіна Кароль, лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, шоумен Олександр Педан та навіть президент Володимир Зеленський. Окремо на сайті є також розділ «Розминка», де показують, якими вправами краще розігріти м’язи перед початком тренувань.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Богдан Хуторной

    Бруси і турнік зато стільки табличок з рекламою

    Це перемога 😂
  • Володимир Кравчук

    Це досягнення? Подивіться на ЛОКОМОТИВ в якому стані де скільки секцій було а зараз сарай.Молоді не має куди подітись завісають у закладах типу ТИНКА ами піаримо мізерний вклад

    Вячеслав Гончарук reply Володимир Кравчук

    Ваша правда

keyboard_arrow_up