На Вінниччині футбол може вмерти через необ’єктивне суддівство

На Вінниччині футбол може вмерти через необ’єктивне суддівство
Через спеку матч зупиняли, аби футболісти могли освіжитися

Ми вже повідомляли, під який «каток» потрапила команда футболістів Козятинського «Моноліта» після відновлення чемпіонату і Кубка області з футболу. Тиждень дали на відновлення фізичних кондицій футболістів і через день – гра  в чемпіонаті та на кубок.

Козятинчани хоч і поступилися в першій зустрічі лідеру першості, в грі на Кубок підопічні Павла Луцюка вже виглядали бойовим колективом.

Монолітовці витримали темп не простого графіка футбольного календаря і були готові дати бій визнаному лідеру обласної першості «Факелу» з Липовця. Він гостював в козятинських футболістів минулої суботи.

«Факел» в міжсезоння завдяки хорошій фінансовій базі зібрав під свої знамена футболістів високого рівня. За підбором виконавців липовчани – це топ команда друголіговського дивізіону чемпіонату України.

Відео дня

Щодо гри на стадіоні «Локомотив», то почалась вона з атаки господарів. Хвилин 10 рівної гри, а далі стала вимальовуватися перевага гостей, яку вони втілили в забитий м’яч. Ярослав Прославський майстерно перекинув голкіпера «Моноліта», який вийшов з воріт до ближньої штанги. Мали гості ще декілька моментів для взяття воріт, тільки їхнім завершальним ударам бракувало влучності.

Ближче до кінця першого тайму ініціативою заволоділи козятинські футболісти. І зусиллями Дмитра Красносельського та Микити Ігуменова була досягнута рівновага в рахунку. Дмитро сам міг відзначитись, коли під завісу першої сорока п’ятихвилинки м’яч після його удару просвистів над поперечиною.

В другому таймі липовчани міцно взяли ініціативу в свої ноги. Їхні атаки накочувалися одна за одною. Монолітовці відбивалися і проводили контратаки. Навіть були близькі до того щоб змінити рахунок на свою користь.

Та все ж клас гостей спонукав господарів поля концентрувати свої сили на обороні власних воріт. Гості атакували по центру, перекидали м’яч з флангу на фланг тільки з усіх сторін вони наштовхувалися на злагоджену оборону біло-чорних.

Про гру, яку демонстрували монолітовці в захисті, можна прочитати в конспектах Лобановського. Коли проти гри більш класної команді в противагу дається самовіддача на полі.

Гра «Моноліт» «Факел» за перебігом подій мав завершитись з рахунком 1:1 Тільки іншої думки був чоловік, що одяг светр арбітра.. Він за 32 секунди до завершення зустрічі призначає пенальті в ворота «Моноліта», якого не було. Тільки хто коли згадає ці подробиці? Залишиться лише статистика, а це  рахунок 1:2. «Моноліт» програв

З діалогу між фахівцем футбольних правил і лінійним арбітром зустрічі. 

– Руслан, ти ж бачив, що порушення правил в карному майданчику не було. 

– Я  не головний суддя, – відповів лінійний суддя.

– Так ти офіцер! Де твоя честь офіцера, коли ти не дав сигнал головному, що пенальті не було?

Схаменувшись, що сказав зайвого, лінійний вже мав іншу думку:

—Так був же контакт.

Варто нагадати суддям, що футбол – контактний вид спорту і падінь в контактній боротьбі вистачає. Якби в кожному епізоді, коли в запалі боротьби футболіст не втримує рівновагу, фіксували порушення правил – то така гра не називалася б футболом. А так насудити щоб покидати газон футбольного поля в супроводі поліції... Невже чоловікові в жовтому такий супровід не ганебний для самого нього?

Так судді теж люди і вони можуть помилятися. Тільки коли в одному матчі арбітр часто свистить на користь команди, яка порушила правила. Коли при офсайді не фіксується положення поза грою, а призначається штрафний в бік воріт команди, яка має володіти м’ячем, то робиш висновок, що, чутки які іноді ширяться на стадіоні, про зацікавленність суддів, можуть бути правдою

Хочу запитати арбітрів: куди поділися Вінницький «ЄМС», «Володимир» Тиврів, «Агро-Астра» Немирів? Правильно, вони припинили змагання тому, що домінувала одна команда – «Світанок- Агросвіт». Хлопці і грали добре, і добре футболістам інших команд ламали ноги і все їм сходило з рук.

Зараз в чемпіонаті області заявлені 5 команд. На наступний сезон вже є команда, яка має намір виступати в чемпіонаті іншої області. Якщо не буде футболу, навіщо тоді будуть потрібні судді? А подумати про це мають в футбольній федерації.

Більше про спортивні події Козятинщини читайте ТУТ

Слідкуйте за новинами Козятина у Facebook, Telegram, Instagram, Viber
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up