Наші програли, але гарно

Наші програли, але гарно

Суботнього вечора 16 вересня на козятинському стадіоні “Локомотив” відбулася футбольна зустріч між місцевим  “Монолітом” та “Факелом” з міста Липовця. Це була гра 5-го туру обласної першості у вищій лізі.

Початок гри пройшов у рівній боротьбі. Обидві команди грали в атакуючий футбол. Відкрити першими рахунок в цій зустрічі могли гравці нашого клубу, та вони не використали момент для взяття воріт суперника. І тут спрацювало одне із футбольних правил: “Не забиваєш ти — забивають тобі”. Та як не забити, коли господарі поля самі створили ситуацію для взяття власних воріт? Гол, який пропустили козятинські футболісти, вони привезли собі самі. І це була не єдина помилка в захисті гравців “Моноліту” в першому таймі.

Остаточний рахунок першої сорокапятихвилинки 0:3

У перерві між таймами фанати “Моноліту” обговорювали перебіг подій першої половини зустрічі. Одні були неприємно вражені поганою грою своїх земляків в захисній ланці команди.Та й у нападі якісь продумані дії спостерігалися тільки на лівому фланзі атаки. Були серед вболівальників козятинського клубу такі, які вважали, що “Факел” мастровитіший і хотіли побачити тільки гол престижу від своїх улюбленців. А треті стояли на думці, що футболісти з Липовця нічого не показали, і щоб наші гравці не привезли собі два м’ячі, рахунок міг бути навіть нічийнім.

Відео дня

Ми поважаємо думку любителів футболу, але не можемо погодитись, що гості нічого не показали на футбольному полі. Є ще одне неписане футбольне правило: команда грає так, як дозволяє їй грати суперник. Спортсмени “Факела” якраз і показали, що вони є тією командою, яка не дає своєму супернику навіть обробити м’яч, а не те, що думати на футбольному полі...

У другому таймі, щоб змінити хід гри, потрібно було щось міняти. І тренер “Моноліту” Павло Луцюк зробив заміни в півзахисті команди. Скажу наперед, із замінами наставник господарів вгадав. Зв’язка Дмитро Загалевич - Андрій Веретинський - Олексій Тверезенко заграла так, що гості тривалий час не могли відсунути гру від своїх воріт. З великими труднощами вони  переходили й в атаку. Та гол, як кажуть, назрівав. І Костянтин Благодир робить рахунок 1:3. А Дмитро Загалевич 2:3, забивши м’яч головою, як більярдний шар в лузу. Пробив Дмитро ще раз по воротах у стилі Гулліта, та м’яч просвистів над поперечиною. Голландець завжди бив головою по воротах, а не м’яч знаходив його голову. Приємно, що Дмитро головою може вдарити не слабше, ніж ногою.

Козятинці були близькі, щоб відіграти і третій м’яч. Та гості почали відверто тягнути час. Раз по раз їхні ноги зводило судомами і вони лежали на зеленому газоні стадіону “Локомотив”. А чому не полежати? Хіба в області є кращий стадіон?!

Міг команді нашого міста зробити рахунок нічийнім арбітр. У одному епізоді м’яч знайшов руку лежачого гравця “Факела” і відлетів, змінивши траєкторію. Та рефері чи не бачив за спиною гравця цього епізоду, чи трактував це, як м’яч, що знайшов руку. Гості хоч і з маленькими футбольними хитрощами таки відстояли переможний рахунок 2:3. А футболістам “Моноліту” можна поспівчувати і подякувати за красиву гру в другому таймі. От тільки матч має два тайми. І їх потрібно грати однаково. Тоді буде результат, якого чекають вже й козятинчанки. Їх на стадіоні з кожною грою більшає. Це тішить.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up