Помилки, які здійснюють в тренуваннях майже всі

Помилки, які здійснюють в тренуваннях майже всі

Робота в тренажерному залі не така проста, як здається на перший погляд. Тут є свої, досить суворі правила, без дотримання яких прийти в гарну фізичну форму буде максимально складно. Проте, велика частина людей ці правила успішно ігнорують, намагаючись досягти необхідного результату просто навмання.

Ось сім головних помилок, які робить на тренуваннях майже кожен.

Довгі кардіо

Довгі кардіотреніровки можуть, насправді, принести більше шкоди, ніж користі. Організм бачить будь-яку вправу, як стрес. Стрес, в свою чергу, викликає викид гормону кортизолу, який руйнує енергетичні запаси тіла. Крім того, тривала сесія з вироблення кортизолу доводить, в кінцевому підсумку, до резистентності до інсуліну, зниження щільності кісткової тканини, втрати м'язової маси і збільшення ваги.

Відео дня

 

Добавки, що спалюють жир

Прагнення прийти в гарну форму якомога швидше, зіграло поганий жарт з багатьма надмірно довірливими людьми. Запам'ятайте: обіцянки моментального скидання ваги чесні так само, як досвідчений політик на своїх п'ятих виборах. Не витрачайте грошей даремно: той же кофеїн підвищує рівень метаболізму набагато ефективніше, підвищуючи, до того ж, фізичну працездатність.

 

Тренування без перерв

Більше далеко не завжди означає краще. Перетренірованість веде до падіння рівня кортизолу та змушує наднирники працювати в посиленому режимі. Результатом поєднання цих факторів буде фізична і психічна втома, але ніяк не гарна форма. Збалансований відпочинок між тренуваннями, прийнятна тривалість нічного сну і правильне харчування будуть сприяти вашому розвитку набагато краще, ніж дні і ночі проведені в залі.

 

Низькокалорійна дієта

Більшість експертів згодні з тим, що знежирені продукти не мають нічого спільного зі здоровим харчуванням. Жир в такій їжі замінюється великою кількістю цукру - самі розумієте, користі від нього мало. Авокадо, оливкова олія і лосось стануть відмінним джерелом здорових жирів, які потрібні організму.

 

Перевірка крові

А ось цим нехтує більшість людей - і зовсім даремно. Простий загальний аналіз крові може показати, яких саме вітамінів і мінералів не вистачає організму. Відштовхуючись від цих даних, ви легко побудуєте відповідну дієту: правильне і збалансоване харчування завжди буде залишатися ключовим фактором для гармонійного розвитку тіла.

 

Спортивні напої з електролітами

Напої з електролітами можуть принести більше шкоди, ніж користі. Тут містяться не тільки мінерали, а й кінська доза цукру - не найкраща добавка для людини, тільки що пробіг марафон, або який провів кілька годин на стомлюючої тренування.

 

Сигнали тіла

Ще одна поширена помилка - сигнали організму ігнорувати. Списувати ниючий біль в суглобах на м'язову втому, продовжувати тренування, незважаючи на дискомфорт, йти в зал, переступаючи через головний біль - досить безглуздо. Тіло прекрасно знає про свої проблеми і намагається попередити про них мозок. Наступного разу, постарайтеся до нього прислухатися.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up