Шкільна олімпіада п’ятої школи

Шкільна олімпіада п’ятої школи

Олімпійські ігри по всьому світу проводяться один раз на чотири роки. Щоб виграти головні змагання чотириріччя, спортсмени готуються довго й наполегливо. Та в кожного олімпійського чемпіона все починалося в школі з олімпійського уроку. Саме такий олімпійський урок 13 вересня провели в ЗОШ №5

Основна мета олімпійського уроку — виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, формування в них культури та здорового способу життя. Залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом.

Важливо, що під час проведення олімпійського уроку використовувалися олімпійські символи — олімпійський прапор, який несли кращі спортсмени школи Андрій Кашперовецький, Богдан Прус, Ілона Шафранська, Катерина Куліш. Олімпійський факел ніс Руслан Котик. У проведенні олімпійського уроку були задіяні учні 6-7-8-их класів. Серед них були як досвідчені спортсмени, так і початківці в спорті. Усього взяли участь в олімпійському уроці 87 учнів. Варто пам’ятати, що олімпійський урок — Всеукраїнський захід і тому дуже важливо, що в підготовці і проведенні уроку брав участь весь педагогічний колектив навчального закладу

Учителі фізичної культури розповіли про історію виникнення олімпійського руху. Ознайомили з чемпіонами та призерами олімпійських ігор. Після цього була проголошена олімпійська присяга і учасниками спортивного заходу пройшла естафета вулицями мікрорайону ПРБ.   

Відео дня

Та який олімпійський урок та без змагань? Серед юнаків у стрибках в довжину з розбігу переміг Роман Фалдін. Він стрибнув майже на п’ять метрів. На десять сантиметрів менше з результатом 4.50 стрибнув Руслан Котик. А Кирило Луценко був у цьому виду змагань третім призером. Його результат 4.25.

У дівчат перемогла  Анна Цабак. Вона стрибнула більше чотирьох метрів. На 45 сантиметрів менший результат срібного призера Анастасії Урбанської. Вона стрибнула на 3.60. З результатом 3.55 фінішувала Анна Новаківська. У неї грамота за бронзову нагороду.

У змаганнях в метанні малого м’яча переможців двоє — це Ілля Заєць та Роман Фалдін. Вони метнули спортивні снаряди на 50 метрів. Друге місце в Руслана Котика. Його результат 48 метрів. Третій призером був Влад Чорнодуб.

У дівчат в цій дисципліні перемогла Анна Цабак, Юля Молявчик була другою, а Анна Новаківська отримала ще одну бронзову нагороду.

Крім педагогічного і учнівського колективів школи в олімпійському уроці могли взяли участь і батьки спортсменів школи. Наприклад, мама Романа Фалдіна, яка живе спортом сина, відстань у п’ять кілометрів долає за 22 хвилини. Тільки це вже зовсім інша публікація.


Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up