Свято спорту Козятинські спортсмени відзначили багатьма турнірами

Свято спорту Козятинські спортсмени відзначили багатьма турнірами
  • У другу суботу вересня українські спортсмени відзначають своє професійне свято — День фізичної культури та спорту.
  • Наші шахісти в цей день змагалися в приміщення ЦДЮТу, футболісти тренера Миколи Бабюка змагалися в Калинівці, а клуб «Гепаніс» Франца Чашковського гостював на Закарпатті

Минулої суботи шахісти шахової школи Олександра Іонова в центрі дитячої та юнацької творчості провели шаховий турнір. У змаганні взяли участь 12 шахістів: 5 дорослих спортсменів і 7 юних талантів. Проходили змагання за швейцарською системою. Грали 9 турів з контролем часу — 10 хвилин та + 5 секунд кожному гравцеві на партію.

Серед дорослих шахістів перше місце виборов тренер шахової школи Олександр Іонов. Друге місце — першорозрядник Дмитро Шкрябій. Третє місце у ветерана інтелектуального спорту Володимира Закорчевного.

Відео дня

Призерами серед юнаків основної групи стали Владислав Наровецький, Назар Григорович та Олександр Хомюк. Призери серед юнаків початкової групи — Андрій Ліпський, Дмитро Бережнюк і Андрій Омельчук.

Переможці і призери змагань отримали медалі від Козятинського відділу фізичної культури та спорту та солодкі призи від Козятинської шахової федерації.

З 6-го по 10 вересня у складі команди Вінницької області зі спортивного туризму змагалися наші земляки зі спортивного клубу «Гепаніс» Кирило Лєбєдєв та Дар’я Осаволюк. Вони стали призерами змагань, які проходили в селі Осій, що на Закарпатті.

Футболістки Махнівського «Колоса» стали призерами жіночого турніру в сусідній Калинівці, де проходила першість Вінницької області серед жінок.

Про ці змагання нам розповів тренер «Колоса» Микола Бабюк.

— У турнірі взяли участь чотири команди: з Бару, Калинівки, Махнівський «Колос» і «Нива» з Вінниці. Перша гра була півфінальною, команда, що програла, грала за третє місце. Переможці півфінальних пар грали за 1-е місце. Наша перша гра була з «Нивою». Протягом всього матчу на полі були «каруселі». То ініціатива у «Ниви», то ініціативою на полі володіємо ми. В середині другого тайму ми пропустили гол. Наша команда кинулась відігруватися, та «Нива» зберегла переможний рахунок. В іншому півфіналі футболістки команди Калинівки в післяматчевих пенальті здолали команду дівчат Бару. В матчі за 3-є місце ми перемогли з рахунком 1:0. М’яч на рахунку Яни Антонюк. Грою ми задоволені, трохи не задоволені жеребом. Якби ми у півфіналі грали з командою Калинівки чи Бару, то «Ниві» у фіналі могли дати справжній бій, як це було у нашій півфінальній зустрічі. Ми стали володарями бронзових нагород, а золото обласної першості розіграли «Нива» та команда Калинівки. В цілому наша команда зіграла добре. Наш воротар Анастасія Новак визнана кращим голкіпером турніру, — сказава Микола Бабюк.

— Які плани команди на майбутнє?

— Я вірю в перспективу, але наперед не загадую. У наступні вихідні на турнірі, який пройде в Хмільнику, хочу включити дівчат з Махнівки, які виступали за «Колос», коли ми грали на першість України. Дівчата хоч вже одружені і виховують власних дітей, досі перебувають у хорошій спортивній формі. «Каші» в команді вони не зіпсують, а молодим махнівським талантам буде на кого рівнятися, — сказав досвідчений тренер Микола Бабюк. 

Вони готують майбутніх чемпіонів

До свята фізкультурника варто розповісти про людей, які працюють у сфері спорту. Це тренери-викладачі Козятинської дитячо-юнацької спортивної школи. Вони готують майбутніх чемпіонів, прославляють наше місто на змаганнях різних рівнів та сприяють здоровому способу життя наших земляків, загартовують характер та волю підростаючого покоління.

В. о. директора КЮДСШ Людмила Володовська працює тренером з волейболу в спортивній школі з 1992 року. Вихованці пані Людмили — багаторазові призери чемпіонату області, чемпіони та призери області з пляжного волейболу. Немало її вихованців грають у командах вищої ліги чемпіонату України.

Володимир Галицький — тренер-викладач з легкої атлетики з багаторічним стажем. За роки своєї тренерської роботи, Володимир підготував багато видатних спортсменів, які виборювали нагороди на чемпіонатах області і на Всеукраїнських змаганнях. Володимир Галицький яскрава особистість в тому плані, що його спортсмени показують високі результати, а сам тренер є улюбленцем дітвори.

Руслан Абрамюк — тренер-викладач з баскетболу. Руслан — один із молодих тренерів спортивної школи. Він легко знаходить контакт і підхід до дітей. З повагою ставиться до досвідчених тренерів школи і є прикладом для хлопців шкільного віку. Його колега по баскетбольному цеху Дмитро Кучевський пішов захищати нашу землю від московитів і на даний час в КДЮСШ не працює.

Олександр Володовський працює в КДЮСШ тренером-викладачем з бадмінтону. Він перший, хто почав розвивати цей вид спорту в нашому місті, хоча сам має звання майстра спорту греко-римської боротьби і багато років працював тренером-викладачем з цього виду спорту. Серед його вихованців є багаторазові чемпіони та призери чемпіонату області з бадмінтону різних вікових груп.

Володимир Франко працював на Луганщині. Після подій 2014 року переїхав до нашого міста залізничників. В КДЮСШ вже три роки у відділенні з легкої атлетики. Йому відомі проблеми дітей, які пережили окупацію. В даний час він багато приділяє уваги дітям-переселенцям.

Лариса Сивобородько фахівець з великої літери. Багато років віддала спортивній школі. Коли прийшла у КДЮСШ працювала тренером-викладачем з волейболу, а потім протягом 10 років очолювала спортивну школу. За роки своєї роботи в школі, пані Лариса підготувала гравців високого рівня, багато її вихованців мають звання кандидатів в майстри та майстрів спорту.

Олександр Примак працює у відділенні кульової стрільби з 2007 року. Його учні постійно беруть участь в обласних змаганнях та в змаганнях допризовної молоді. Багато випускників відділення кульової стрільби працюють в силових структурах.

Лариса Чернишенко тренер-викладач з художньої гімнастики працює в спортивній школі з 2016 року. Її вихованки переможці та призери різних престижних турнірів. Багато юних грацій мають звання КМС та виступають за програмою майстрів спорту. 

Козятинська спортивна школа запрошує для занять всіх тих, хто хоче займатися спортом. Ви приведіть до спортивної школи дітей, а тренери відкриють у ваших дітях спортивні таланти.

Читайте також:

На змагання з волейболу до Козятина приїхало 6 команд. Розповідаємо про переможців та кращих гравців

Юні наші волейболісти змагалися зі жмеринчанками та командою Вінницького району

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up