Більше півтисячі нових випадків за добу в нашій області. Оновили схеми вакцинації

Більше півтисячі нових випадків за добу в нашій області. Оновили схеми вакцинації

 

  • В Україні зростає кількість випадків захворювання на COVID-19
  • Впродовж минулої доби всіма лабораторіями Вінницької області досліджено 617 зразків  на COVID-19 Зареєстровано 549 випадки  захворювання (в тому числі 98 випадки серед дітей).
  • Разом з тим дозволили другу бустерну дозу для всіх охочих та оновили схеми вакцинації. Деталі

Як повідомляє «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».. з початку пандемії на Вінниччині зареєстрували  162 650  підтверджених випадків  захворювання, також на коронавірус хворіло 13 077 дітей.

За весь час поширення хвороби в області виявили 3 671 летальний випадок  (в т.ч. 4 дитини, та 33 медики). За останню добу — 2 летальних  випадки  – у Могилів-Подільський та Погребищенській громадах.

Через те, що в Україні зростає кількість випадків захворювання на COVID-19, дозволили другу бустерну дозу для всіх охочих та оновили схеми вакцинації

Відео дня

Друга бустерна доза дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози. Про це повідомляє МОЗ України

Основне: інактивовану вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин.

Тобто, якщо людина отримала базовий курс вакциною Comirnaty, Moderna чи будь-якою іншою вакциною, вона може отримати бустерне щеплення (як перше, так і друге) вакциною CoronoVac. Ці схеми вакцинації, окрім того що безпечні, ще й захищають від госпіталізації та ризиків смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

Також наказом зменшили мінімальні терміни між базовим (первинним) курсом вакцинації та бустерною дозою. Тепер бустер можна зробити через 5 місяців після завершення базового курсу. Раніше цей термін складав щонайменше 6 місяців.

Остання важлива зміна – дозвіл вакцинації дітей віком 5-11 років проти COVID-19. Щеплення здійснюватимуть вакциною Comirnaty (Pfizer). Для дітей віком 5-11 років обов’язковою є інформована згода батьків або опікунів. Йдеться про форму N063-2/о – відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я». Раніше в Україні була дозволена вакцинація дітей віком від 12 років.

Важливо, Україна наразі очікує на відповідну вакцину, адже щеплення дітей віком 5-11 років передбачає інше дозування, ніж для дітей, які старше 12 років, та дорослих. Найближчим часом ця вакцина буде доступна в Україні.

Що фактично маємо наразі:

  • -Дорослі люди від 18 років повинні отримати базовий курс щеплень проти COVID-19 однією дозою вакцини Janssen або двома дозами вакцин CoronaVac чи Pfizer.
  • -Через 5 місяців після первинного курсу всім людям, старшим за 18 років, слід зробити перше бустерне щеплення.
  • -Через 4 місяці після першого бустерного щеплення дорослим з групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 необхідно зробити друге бустерне щеплення. Інші дорослі також можуть отримати друге бустерне щеплення.

На даний момент в Україні доступно майже 5 млн вакцини CoronaVac, близько 400 тисяч доз вакцини Pfizer та 30 тисяч вакцини Janssen.

Перелік пунктів та центрів, а також контакти для запису на щеплення – за посиланням https://bit.ly/vaccinationpoints

Довідково:

Пункти вакцинації у Козятині: 
1. вулиця Пилипа Орлика , 6 Козятинська АЗПСМ
2. вулиця Незалежності 75, Козятинський
міський центр ПМСД

Читайте також:

Pfizer-BioNTech: Вінниччина отримає понад 18 тисяч доз вакцини від COVID-19

Брали проби води з водогонів в області та вимірювали радіаційний фон: результати досліджень за тиждень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мария Ленская

    По факту випадків ковіду набагато більша, зараз тести безкоштовно не роблять.

keyboard_arrow_up