Хворих на коронавірус цього тижня втричі більше

Хворих на коронавірус цього тижня втричі більше
  • Після затишшя, яке тривало кілька місяців, на нас знову насувається коронавірусний шторм.

  • Якщо до цього приріст хворих був зовсім невеликим, то за останні сім днів маємо втричі більше нових хворих, ніж минулого тижня.

  • Детальніше про це у нашій хроніці поширення COVID-19

У Національній академії наук висловили припущення, що на початку вересня кількість хворих на COVID-19 різко зросте. Вчені прогнозують, що на другому тижні першого місяця осені добовий приріст хворих збільшиться майже вдвічі. Наразі найзагрозливіша ситуація у Чернівецькій області.

На Вінниччині цього тижня фіксували від 29 до 58 нових випадків за добу. Попри це, області вдалося оминути п’ятірку регіонів із найвищим приростом хвороби. Проте у нашій області знову виявили інфікованих штамом «Дельта», що більш відомий у народі як «індійський штам». За інформацією Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, минулого тижня в лабораторію Центру громадського здоров’я направили 25 зразків матеріалів, відібраних у жителів Вінницької області. У 18 з них виявили штам «Дельта». Відтак випадки інфікування цим небезпечним штамом коронавірусу підтвердили у Вінниці, Гайсинському, Барському, Іллінецькому, Оратівському, Теплицькому та Козятинському районах.

Як повідомили газеті у Козятинському відділенні контролю та профілактики захворювань, на Козятинщині штам «Дельта» виявили у 10 осіб. Майже всі вони — з одного родинного кола.

Відео дня

Що стосується приросту захворювання, то станом на ранок середи, 1 вересня, на теренах колишнього Козятинського району було 3053 випадки захворювання на коронавірус від початку пандемії. Такі дані Козятинського відділення контролю та профілактики захворювань. Нових летальних випадків за цей тиждень не зафіксовано.

За останні сім днів у нас додалося 14 нових інфікованих. Це у 3,5 рази більше, ніж тиждень тому. Тож, як бачимо, коронавірус знову набирає обертів, тому розслаблятися не варто.

Нагадуємо, що найдієвіший спосіб уберегтися від C0VID-19 — це вакцинація. У Козятині щеплення можна зробити у Міському центрі первинної медико-санітарної допомоги (вулиця Незалежності, 75, навпроти хлібзаводу). Працює з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 14.00, у суботу та неділю — з 9.00 до 12.00. Також щеплення роблять в амбулаторії Самгородоцької сімейної медицини (вулиця Пилипа Орлика, 6, в районі колишньої заправки «Дукан»). Працює з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 15.00. Крім того, щосуботи з 10.00 до 13.00 у Міському будинку культури (колишній кінотеатр «Мир») працює центр масової вакцинації.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач83

    І знову вірус.Не щодавно чув що готовлять новий жорсткий логдаун. Це ж очивидно,тому що всіх готовлять до масовоі вакцинації.За літо було більше чути інформації що до подій на Сході,у світі і так далі,але з настанням вересня,одразу в ЗМІ заговорили про жахливу статистику захворювання.Якось так зівпало з поїздкою Зеленьського до США,президент поїхав на коврик до Байдена і одразу загострилася єпідемологічна статистика в регіонах України.

keyboard_arrow_up