Колодязі та водогони: розповіли про стан питної води за перше півріччя поточного року

Колодязі та водогони: розповіли про стан питної води за перше півріччя поточного року
  • На сторінці Козятинської міської ради опублікували інформацію про стан забезпечення жителів міста якісною питною водою в 1 півріччі 2022 року.

Зокрема в дописі йдеться Водойми водозабору «Медведівка», «Роставиця» не очищувалися понад 50 років. Остання очистка від замулювання проведена у 2012 році у межах забору води. Не дивлячись на внесення у водойми водорості "Хлорела", для збагачення поверхневої води киснем, в літній період виникає різке погіршення якості води водойм, коли рівень води падає, підвищується температура повітря, відбувається "цвітіння" води, що впливає на мікробіологічний стан води водойм.

При проведенні мікробіологічного дослідження води, відібрали 7 проб води, 6 проб - не відповідали нормам для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення (по індексу ЛКП).

По санітарно-хімічним показникам, вода поверхневих водойм місць водозабору та вода артсвердловин відповідала нормативним значенням.

Відео дня

— Значне погіршення якості питної води відмічається при її відборі з точок стаціонарного відбору на водопровідній мережі міста, на якість якої впливає вік водопровідних мереж, які експлуатуються більше 50 років. Заміна труб не проводиться, за винятком місць прориву та часткової їх заміни на окремих вулицях міста (50-200 м), — йдеться у повідомленні

  • Для мікробіологічного дослідження з водогінної мережі відібрали 159 проб питної води, із них не відповідало вимозі 4 (2,52%).
  • Для санітарно-хімічного дослідження з водогінної мережі відібрано 131 пробу питної води, з них 84 НЕ відповідало нормативним показникам.

Також у 1 півріччі відбиралась вода із 19 громадських колодязів по місту Козятин, із них 13 не відповідали вимозі.

Для санітарно-хімічного дослідження було відібрано 20 проб води із громадських колодязів, із них 9 не відповідали вимозі по жорсткості.

— Громадські криниці не знаходяться на балансі жодної організації. Роботи по їх очистці та дезіфенкції не проводяться, що впливає на якість питної води.

ВСП "Київська дирекція" з метою покращення якості питної води централізованого водопостачання рекомендує:

В разі погіршення якості питної води проводити позачергову дезінфекцію водогінної мережі міста; провести очистку та герметизацію оглядових колодязів, пожежних гідрантів, розміщених на водогінній мережі; посилити контроль за технологічним режимом очистки води; проводити дезінфекцію та очистку громадських криниць.

Довідково: Дослідження мікробіологічного та санітарно-хімічного контролю якості поверхневої води в місцях водозабору, резервуарів чистої води з водогінної мережі міста та громадських колодязів проводилось спеціалістами Козятинського відділення на виконання Протоколу №3 від 23.03.2022 комісії з питань ТЕБ та НС міської ради.

Читайте також:

Про готовність укриттів, нові стандарти зарплати лікарям, ремонт доріг: головне для козятинчан за добу

Як діяти вчителям під час уроків при оголошенні сигналу «Повітряна тривога? (Опитування)

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up