Коронавірус на третьому місці серед причин смерті на Вінниччині

Коронавірус на третьому місці серед причин смерті на Вінниччині
  • І цього тижня маємо нові летальні випадки у наших громадах

Антирекорд цього тижня — понад 26 тисяч нових інфікованих за добу по країні. Коронавірус, не збавляючи обертів, продовжує стрімко ширитися Україною. Вже 16 регіонів перейшли до «червоної» карантинної зони, у Києві посилили обмеження, ще три області за крок до того, щоб стати червоними, і навіть Вінниччина, яка ще тиждень тому була у «жовтій» карантинній зоні, вже перейшла до «помаранчевої». Цього тижня в області фіксували від 298 до 633 нових випадків за добу. Втім, це не найгірша картина. Бо на Київщині, Дніпропетровщині, Одещині і в Запорізькій області щодня додається більше тисячі нових хворих.

За даними Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, станом на ранок середи, 3 листопада на теренах колишнього Козятинського району коронавірус підтвердили у 3741 особи від початку пандемії. Тож за останні сім днів у нас додалося 133 нових випадки. Серед інфікованих є діти та медичні працівники.

Кількість смертей від ускладнень, викликаних коронавірусом, також постійно зростає. За останній тиждень ще чотири наших земляка померли через COVID-19. За даними Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, загальна кількість летальних випадків у колишньому Козятинському районі — 93. Це дані станом на ранок середи, 3 листопада.

Відео дня

Наші читачі часом питають у коментарях, чому ми пишемо лише про летальні випадки через коронавірус. Мовляв, від інших хвороб люди також помирають. Днями Головне управління статистики у Вінницькій області опублікувало інформацію про кількість померлих на Вінниччині за січень-серпень 2021 року за причинами смерті. Коронавірус у цьому списку посідає третю сходинку. За вісім місяців поточного року він вбив 1325 мешканців нашої області. І це лише підтверджені випадки. Від грипу і пневмонії померло втричі менше людей (469).

На другому місці за кількістю летальних випадків — рак (1876 смертей), на першому — ішемічна хвороба серця (10794 смертей). Втім ані онкологія, ані серцево-судинні захворювання не передаються від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Аби уберегти себе і близьких від COVID-19, носіть маски, дотримуйтеся соціальної дистанції та вакцинуйтеся.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up