Козятинське життя під сажею

Козятинське життя під сажею

Про те, що місто засипає сажею, розповідають вже центральні ЗМІ. Числені публікації "RIA-Козятин" про цю проблему місцева влада, правоохоронні органи ігнорують

ТСН опублікувала наступну замітку про Козятин:

"Чиновники Козятина не зможуть вирішити проблеми аж до весни. Один з мікрорайонів міста Козятин на Вінниччині цілодобово засипає сажею. Місцеві впевнені - сажу вітром заносить від комунальної котельні, яка працює на щепі та лушпинні соняшника.

Як повідомляється у сюжеті ТСН.19:30, одна з мешканок міста чотири місяці намагалась відмити вікна, меблі та посуд, але нічого не вийшло.

Відео дня

Від смороду задихається весь мікрорайон.

"Ми всі - кандидати на захворювання легеневої система - бронхіти, плевмани, бронхіальні астми", - вважає місцевий мешканець Микола Любимий.

Люди певні, що невеселе життя їм влаштувала місцева котельня. Дві сотні жителів звернулися зі скаргами до міськради, прокуратури та управління екології. Чиновники кажуть, що труба котельні на 12 метрів нижча, ніж потрібно за нормами. "Це підняття висоти труби і обладнання її технологічними засобами, які цю задимленість будуть забирати. Це сучасні фільтра плюс висота цієї труби буде близько 40 метрів", - повідомив Костянтин Марченко, секретар Козятинської міської ради. 

Місцева котельня призначена для роботи на газі, однак, після того як місто від нього відмовилося, використовувати почали тверде паливо. Директор підприємства, що опікується котельнею запевняє - паливо екологічно чисте. "Опалення газом набагато екологічно чистіше, ніж опалення твердим паливом . Разом із тим це паливо абсолютно екологічно безпечне. Воно сертифіковане", - заявив Ігор Лівшиць, директор комунального підприємства міськради.

До того ж котельня працює без будь-яких дозволів, кажуть екологи. Після сотень скарг вони перевірили підприємство і встановили факт забруднення атмосферного повітря.

Утім, порахувати збитки екологи зможуть лише після закінченні опалювального сезону. До цього люди задихатимуться в чорному диму, тому що нову трубу для котельні чиновники обіцяють почати будувати лише навесні.

Нагадаємо, згідно з повідомленням, Україна займає 44 місце у рейтингу 180 країн за індексом екологічної ефективності в 2016 році. Найзабрудненішими областями України вважають Дніпропетровська, Запорізька, Донецька. Найкраща ситуація з екологією зафіксована на Буковині, Закарпатті, Волині та Тернопільській області. 

Анна Тітовська  Джерело: tsn.ua"

А це відеоролик про наш славний Козятин

 

Так коментують публікації в центральних ЗМІ акивіти у фейсбуці:

Фото Немы Дурних.
 
 
Нема Дурних добавил фото и видео.

ЛІВШИЦЬ ЗБРЕХАВ!!!!

На каналі ТСН Лівшиць збрехав !!! В принципі це не новина, що Лівшиць бреше.Але зараз це стосується здоров"я жителів Козятина. А це вже не шутки.
Він заявив, що паливо на котельнях екологічно безпечне і що є підтверджуючі сертифікати. БРЕХНЯ !!! БРЕХНЯ!!!БРЕХНЯ!!!
Лівшиць, Іщенко та Ясний використовують для опалення дитячих садочків та шкіл міста відходи виробництва. Відходи не СЕРТИФІКУЮТЬСЯ !!! Ці відходи мають утилізовуватися. 
ВІДХОДИ НЕ СЕРТИФІКУЮТЬСЯ!!!
Сертифікується паливо виробником такого палива. Наприклад брикети та пеллети. Виробник палива , надаючи сертифікат, несе відповідальність за його якість та складову.
Хто несе відповідальність за відходи?! Ніхто!!! Відходи і є відходи.
ВІДХОДИ НЕ СЕРТИФІКУЮТЬСЯ!!! 
А Лівшиць, Іщенко та Ясний закуповують відходи з масло-жир заводу, які мають утилізовуватись, та використовують їх як паливо. Ці відходи мають велику кількість отруйних речовин.
ВІДХОДИ НЕ СЕРТИФІКУЮТЬСЯ!!! 
Крім того, котли на котельнях не мають екологічної експертизи!!!
Відсутні дозволи на викиди забруднюючих речовин!!!
Кожного дня, щохвилини, наші діти дихають отруйними речовинами!!! Батьки - пам"ятайте це !!!
Пузир не діє!!! Його бездіяльність - це злочин!!! ЦЕ ЗЛОЧИН !!!
Пузир, Ясний,Лівшиць та Іщенко отруюють жителів міста.

З повагою до чесних людей, НЕМА ДУРНИХ.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up