Маргаритка не хоче здаватися

Маргаритка не хоче здаватися

Хвора на дитячий церебральний параліч дівчинка потребує допомоги

Маргаритці Шанчук, 8-річній козятинчанці, в ранньому дитинстві лікарі встановили діагноз: “Дитячий церебральний параліч”. І почалися курси реабілітації. Потім була операція. Медики запевняють, що прогрес є, але необхідні ще кілька хірургічних втручань.

Маргаритка найбільше у житті мріє бігати і гратися разом зі своєю сестричкою Вікторією. Вони двійнятка. Віку страшний діагноз обминув, хоча вона народилася слабкішою, вагою 810 грамів і довго була на апараті штучного дихання…

Відео дня

Більшу половину тіла її сестрички зараз сковує гіпс. Їй прописано шість тижнів знаходитись в лежачому положенні. Тому разом дитячі розваги зараз не можливі. Але Віка чекає на одужання Маргарити, вона у всьому їй допомагає. Мама Світлана Кукуруза розповідає, що багато вже вкладено в дитину сил, терпіння. Це дуже складний шлях, але родина не має наміру здаватися. Зараз триває пошук спонсорів на операцію Маргаритки. Після того, як знімуть гіпси, дитині потрібна післяопераційна реабілітація (масаж, лфк, розробки, електропроцедури).

У свої 8 років дівчинка вже знає абетку, вміє читати, писати і рахувати. Любить власноруч робити подарунки для друзів. На Великдень виготовила обереги з гілочок верби та пінопласту. Вона дуже компанійська і дружня, прагне навчатися у школі разом із однолітками. Учителі вважають дівчинку здібною та старанною. Вона опановує шкільну програму на рівні з іншими першачками.

— Маргарита найкраща в класі. Іноді, коли я задаю вірша, вона розповідає його з такою виразністю, як ніхто, —так характеризує дівчинку її перша вчителька Ірина Дука (шк. №3). — Така зіронька повинна стати на ніжки і піти, щоб домогтися успіхів у всьому.

До речі, Маргарита мріє стати лікарем-педіатром і дитячим психологом, а її сестричка Вікторія — депутатом Верховної Ради, щоб домогтися державної допомоги таким діткам, як її двійняшка.

Родина фінансово виснажена, тому просить всіх людей з добрим серцем допомогти. Наразі триває збір коштів. Рахунок у ПриватБанку на ім’я матері Світлани Леонідівни Кукуризи 5168 7573 6008 3291.

— Допоможіть мені одужати, — звертається Маргаритка до всіх, хто знає про її біду.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Софія

    Дівчатка-близнючки мають жити щасливо! Для цього ми всі маємо допомогти. Заколикаю всіх долучитися до збору грошей для Маргаритки!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
22:23 Одна людина загинула, четверо — у лікарні: наслідки влучання дрона у житловий будинок на Вінниччині 19:07 Козятинська ЦРЛ отримала три тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 16:00 Музична школа влаштувала концерт до Дня народження Шевченка photo_camera 15:33 Фото дня. Сили зима не має, а нашкодити ще може Від читача 19:57 Місяць, як оголошено підозру директору КП «Чисте місто» - чому мовчить міський голова? 14:22 Лікарка сімейної медицини організувала схему незаконного отримання груп інвалідності 13:37 Зібрав 125 відер березового соку і виручені гроші передав на ЗСУ 12:20 Козятинчани вітають з Днем українського добровольця, донатять на ЗСУ та збирають дрони play_circle_filled 11:58 Ситуація з грипом на Вінниччині під контролем 10:19 «Майже рік щосекунди чекаю дзвінок». Рідні шукають мінометника Віталія Чогло 09:34 Два волейболісти з Козятина боротимуться за путівку на «Євро-2024» 09:10 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 08:01 Військовослужбовця з Козятина Сергія Перенчука нагородили «Срібним Хрестом»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up