У нашому районі переселенка отруїлася грибами

У нашому районі переселенка отруїлася грибами

На Вінниччині щороку реєструються непоодинокі випадки отруєнь людей дикорослими грибами. В поточному році, на теперішній час, уже також зареєстровано один випадок отруєння, який стався в Калинівській громаді Хмільницького району.

Потерпілою в даному випадку є громадянка із внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

У Держпродспоживслужбі наголошують на тому, що жодна цінність грибів за смаковими та поживними якостями не може зрівнятися із життям людини. А тому фахівці Держпродспоживслужби просять відмовитись від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а споживати лише штучно вирощені печериці або гливи, купуючи їх в магазинах.

Відео дня
  • В жодному разі не купуйте гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль, – закликають у Держпродспоживслужбі.

Більше того, в управлінні наголошують, що гриби – це не дитяча їжа, а тому грибні страви не можна давати малолітнім дітям. Їх не рекомендовано вживати дітям до 12 років, жінкам у період вагітності і грудного вигодовування, а також людям похилого віку.

Якщо після споживання грибів ви помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювота, головний біль, галюцинації, біль у животі) – негайно викликайте швидку допомогу!

Читайте також:

На смак як справжній чізкейк: Персиковий торт

Корейський фільм надихнув козятинчанку на кулінарний експеримент. Записуйте рецепт

Готуємо вдома: долма з виноградного листя

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up