Вінниччина отримала автомобіль швидкої допомоги від Лодзинського воєводства

Вінниччина отримала автомобіль швидкої допомоги від Лодзинського воєводства
  • Сьогодні, 20 травня, Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав від Лодзинського воєводства автомобіль швидкої допомоги Mercedes-Benz Sprinter.
  • Автомобіль буде використовуватись у системі екстреної медичної допомоги Вінницької області.

— З перших днів війни регіони-партнери Вінниччини активно підтримують наш регіон. Лодзинське воєводство, з яким наша область співпрацює понад 14 років, одне з перших передавало гуманітарні вантажі, — пише Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА. — Наші медики «швидких» перебувають на передовій у боротьбі за людські життя. Тому бригади повинні бути оснащені всім необхідним обладнанням, а також мати зручні та надійні авто для реанімації і транспортування пацієнтів.

Передача автомобіля стала можливою завдяки особистій домовленості керівництва обласної військової адміністрації з маршалком Лодзинського воєводства Республіки Польща Гжегожем Шрайбером та директором Воєводської станції швидкої медичної допомоги в Лодзі Кшиштофом Янецьким.

Автомобіль буде використовуватись у системі екстреної медичної допомоги Вінницької області.

Відео дня

Також задіяний при наданні екстреної медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, яких сьогодні на Вінниччині проживає понад 170 тис. Та, при необхідності, буде залучений до роботи відділу медицини катастроф, який забезпечує транспортування та евакуацію постраждалих внаслідок дій агресора на території нашої області та за її межами.

— Наші польські партнери також разом із автомобілем передали ліки, медичне обладнання, медичні засоби та засоби гігієни. Від усіх вінничан висловлюю вдячність Польщі за підтримку України! Разом переможемо!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up