Вживайте кавуни — вони лікують наші органи

Вживайте кавуни — вони лікують наші органи

Слово лікарю

Кавун — ягода, дуже корисна при захворюваннях нирок, жовчних та сечовивідних шляхів, серцево-судинної систем. Кавун лікує і статеві органи.

Столичний уролог Володимир Назаренко зі стажем в 43 роки пропонує за серпень-вересень з’їсти 12-16 кілограмів кавунів. І не потрібно їхати на курорт Трускавець.

Дієтолог Оксана Скіталінська в період спеки пропонує відмовитись від солодких напоїв. Хочеться пити — вживайте не газовану воду, а сік кавуна. Слід вилучити з раціону цукор, транс-жири, маргарин. Замініть каву цикорієм, а масло соняшниковою, льняною олією.

Відео дня

Ніжна клітковина кавуна насичена пектинами, підсилює перистальтику кишечника, сприяє виведенню холестерину. У кавунах багато фолієвої кислоти, калію, тому їх корисно вживати хворим на хронічні гепатити, цирози печінки, атеросклероз, недокрів’я, гастроентероколіти, закрепи…

Умовно здорова людина втрачає щодня з потовиділенням, сечею і калом близько 2-3 грам калію, а це означає, що таку кількість його потрібно поповнювати за рахунок харчових продуктів.

Кавун у цьому випадку незамінний. Склянка соку з кавуна містить 175 мг калію.

Завдяки великій кількості магнію, ці ягоди є найпотужнішим антидепресантом. Тож замість цукерок, шоколаду з’їжте 1 кг кавуна.

Насіння кавуна теж корисне для організму людини.

Дієтологи Оксана Скиталинська, Віктор Ципріян вважають, що насіння кавуна для людини дуже корисне і це встановлено досить давно. Воно містить: аргінін — речовину, що належить до амінокислот, яка впливає на роботу м’язів серця, нормалізує тиск; майже 60% денної норми білка, який бере участь у відновленні клітин, м’язів, імунної системи; поліненасичені жирні кислоти, серед яких омега-6, яка впливає на роботу серця, на показники кров’яного тиску вбік їх зниження, а також знижує ризик виникнення холестеринових бляшок на стінках судин; мікроелементи: магній,цинк, залізо, калій, фолієву кислоту у взаємодії з групою вітамінів В та групою амінокислот, що беруть активну участь в процесі кровотворення і активно підтримують нервову систему, м’язів та сполукові тканини. Насіння кавуна чинить протизапальну дію, розчиняє солі, токсини і з сечею виводить з організму.

 

Рецепт від тиску:

Сушать насіння й шкірку, потім подрібнюють на кавомолці, змішують у пропорції 1:1 й приймають по 0,5 чайної ложки 2 рази на день з чайною ложкою меду протягом місяця.

 

Як вибрати корисний кавун.

Продавець повинен мати сертифікат і дозвіл на продажу кавунів і має надавати їх на вимогу покупця. Не купуйте розрізаних кавунів. Як тільки кавуна розрізали, він стає активним поглиначем “летючих” речовин і мікробів. Стиглі кавуни мають сухий хвостик.

Шкірка стиглого кавуна дуже тверда і нігтем не можливо проткнути. Якщо кавуна злегка стиснути двома руками, відчується тихеньке потріскування.

Вживайте велику ягоду і будьте здорові.

Іван Смолич, лікар-гігієніст, ветеран праці

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up