Зола, відвар коноплі чи «хімія»? Про методи боротьби з жуком

Зола, відвар коноплі чи «хімія»? Про методи боротьби з жуком
  • Написати замітку про боротьбу з колорадським жуком надихнув сусід Володимир. «Вчора покропив у себе на городі жуків, а препарат виявився якийсь трохи дивний. До вечора жукам хоч би що, а мене взяло: сильно в горлі пекло і голова боліла», — сказав борець із жуками

Автор статті також бореться з жуками, правда, трохи в інший спосіб. Кожного дня ранком і ввечері жуків колорадських різного забарвлення струшую у відро. Коли є час, то кращого способу боротьби з картопляними паразитами просто немає. А боротися з ним потрібно, інакше від картопляних кущів залишаться одні обгризені стебла, і врожаю вже не бачити.  

Розповів історію із сусідом продавцеві ядів-хімікатів. А він, як спеціаліст своєї справи запитує, а в яку пору дня ваш сусід робив на городі обприскування? Точного часу ми не знали, але коли сусід мав надію, що до вечора жуки попадають, значить він обприскував жуків десь в обідню пору чи можливо ранком.

Відео дня

— От у цьому й справа. Ваш сусід кропив жуків у денну спеку. Під діями сонця препарат випаровувся в повітря, а ваш сусід його вдихав. Тому й не дивно, що отруївся токсинами, — каже продавець хімпрепаратів і розповідає, як правильно боротися з жуком хімічними препаратами. — Обприскування картоплі проводять на сухе листя в безвітряний день. Оптимальний час — ввечері, після 18-ї години. У розчин бажано додати мило — це забезпечує прилипання препарату до листів. Залишки отрути треба закопати за межами городу. Після розпилення, обов'язково треба вимити обприскувач і руки.

До розмови підключилися інші городники. Хтось пропонував народні методи: посипання кущів картоплі золою дерева, настоянкою з горіха, чистотілу та відвару з листя конопель. 

Коли мова зайшла за народний препарат із конопель, його всі вислухали, а потім  напівжартома напівсерйозно й кажуть: «Коли листям коноплі жука травити, то дуже дорого може та картопля обійтися».

Пожартували з конопляного відвару і скільки можна наварити штрафу у стражів порядку та й розійшлися від торговельного лотка. Кожен народний метод у боротьбі з цим ненажерливим монстром городників можливо й хороший. Тільки нехай кожний городник сам вибирає для себе метод боротьби з цією шкідливою комахою.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up