Бачиш ракети чи дрон — повідомляй на 102. Поради поліцейських для допомоги ППО

Бачиш ракети чи дрон — повідомляй на 102. Поради поліцейських для допомоги ППО
  • Люди, які телефонують на номер «102» і повідомляють про проліт російських ракет або БПЛА, допомагають підвищувати ефективність роботи протиповітряної оборони
  • За словами поліцейських, потрібно лише декілька секунд, щоб передати інформацію за дзвінком на «102» і її отримає не лише командування Повітряних сил, а й військові, які безпосередньо збивають ракети та дрони.

Про це розповів на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов — передає Укрінформ

За його словами, однією зі складових успішної роботи ППО є участь громадян, які повідомляють про побачені ними ракети або дрони-камікадзе. Військові не завжди бачать їх на радарах, бо ворог використовує маскування.

— Ефективно працює спецлінія «102», на яку ми закликаємо громадян повідомляти всю наявну інформацію. Навіть якщо ви тільки чуєте, а не бачите — телефонуйте, — сказав правоохоронець.

Відео дня

За його словами, потрібно лише декілька секунд, щоб передати інформацію за дзвінком на «102» і її отримає не лише командування Повітряних сил, а й військові, які безпосередньо збивають ракети та дрони.

За кожним прольотом ми отримуємо близько 20-40 дзвінків від людей, що дає нам — та головне військовим — зрозуміти напрямок руху і як ефективно протидіяти цим явищам, — зазначив Андрій Нєбитов.

Разом з цим, Поліція Вінницької області повідомляє — бачите у небі ракету чи ворожий дрон — телефонуйте на спецлінію 102.

 — Ранок вінничан знову розпочався з оповіщення про повітряну тривогу.

То ж, друзі, прямуємо в укриття, пам’ятаємо про правило двох стін, одягаємось тепліше, не забуваємо про ліхтарики, павербенки, їжу та воду. І звичайно — тримаємо стрій!

Нагадаємо, як розпізнати дрон та врятуватися при атаці

Читайте також:

Що робити, якщо вимкнули світло: поради та рекомендації козятинчанам

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up