Що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора. Покрокова інструкція

Що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора. Покрокова інструкція
Фото ілюстративне
  • Мешканців області закликають про всяк випадок зарядити мобільні телефони і павербанки та бути готовими до можливих перебоїв зі зв'язком.
  • Та навіть у тому разі, якщо сигнал вашого мобільного оператора зникне, можна переключитися на іншого.
  • Розповідаємо простими словами, як це зробити

У перші місяці повномасштабного вторгнення в Україні запустили національний роумінг. Тож якщо мережа мобільного оператора, яким ви користуєтеся, стане недоступною, ви зможете переключити свій телефон на іншого оператора. Тому розповідаємо про всяк випадок, що робити, якщо мережа вашого оператора стане недоступною.

Перше, що нам треба зробити, це відключити в телефоні опцію, за якою він автоматично підключається до мереж. А далі вручну обрати доступну мережу. Пояснимо, як це зробити на прикладі двох смартфоні із різними прошивками Android.

Перший наш смартфон — Samsung, де стоїть Android 11. Відкрийте налаштування у своєму телефоні. У меню «Налаштування» знайдіть розділ «Підключення» і зайдіть в нього. Далі оберіть розділ «Мобільні мережі». Зайдіть в розділ «Оператори мережі». Тут буде увімкнений режим «Вибрати автоматично», вимкніть його.

Відео дня

Після того, як ви вимкнене режим автоматичного пошуку, телефон запустить пошук доступних мереж. Це забере певний час. Далі телефон видасть усі доступні мережі. Виберіть одну з них і спробуйте підключитися. Коли ми готували цю інструкцію, переключитися з мережі Vodafone на Lifecell нам не вдалося, а ось із Vodafone на Київстар ми переключилися без проблем. Після цього здійснили дзвінок і додзвонилися до абонента — усе спрацювало.

Зверніть увагу, коли ви підключитеся до іншого мобільного оператора, біля шкали мобільної мережі у вашому телефоні з’явиться літера «R». Вона означає, що ви підключилися до роумінгу.

Щоб переключитися на свого оператора назад, знову заходимо у налаштування. Обираємо розділ «Підключення». Далі заходимо в розділ «Мобільні мережі». Переходимо у розділ «Оператори мережі». Вмикаємо режим «Вибрати автоматично». За кілька секунд ваш телефон приєднається до вашого мобільного оператора.

Тепер пробуємо підключитися на іншого оператора у телефоні Redmi, де стоїть Android 8. Заходимо в налаштування. Обираємо розділ «Сім-картки та мобільні мережі». Зверху буде розділ «Налаштування сім-карт». Оберіть свою сім-карту. Зайдіть в розділ «Мобільні мережі». Тут у вас буде стояти галочка «Обирати мережу автоматично». Зніміть її. Телефон може перепитати, чи дійсно ви хочете вибрати мережу вручну. Підтвердіть.

Після цього почнеться автоматичний пошук доступних мереж. Це триватиме деякий час. Згодом телефон запропонує вам усі можливі мережі. Спробуйте обрати одну з них. На смартфоні Redmi ми успішно переключилися з мережі Lifecell на Київстар і здійснили дзвінок. І знову біля шкали мобільного зв’язку у нас з’явилася літера «R».

Щоб повернутися назад до своєї мережі, знову заходимо в налаштування. Обираємо розділ «Сім-карти та мобільні мережі». У меню обираємо сім-карту, яку ми підключили до іншого оператора. Заходимо в розділ «Мобільні мережі». Чекаємо деякий час, поки завершиться пошук усіх доступних мереж. Включаємо режим «Вибрати мережу автоматично».

Як ви вже зрозуміли, назви розділів у меню можуть відрізнятися в залежності від марки телефона та системи Android. Але яким би смартфоном ви не користувалися, вам треба спершу відключити автоматичне підключення до мобільної мережі, а тоді увімкнути мобільну мережу вручну. Рекомендуємо про всяк випадок потренуватися це робити на своєму телефоні.

У Держспецзв’язку наголошують, що при переключенні на іншого мобільного оператора тарифікація зберігається відповідно до тарифного плану вашого мобільного оператора. А також радять у разі підключення до іншої мобільної мережі раз на день пробувати підключитися до мережі свого мобільного оператора.

 

Читайте також:

Тривожний понеділок: нагадуємо основні правила, що рятують життя під час ракетних ударів ворога

Зеленський: «Нас намагаються знищити та стерти з лиця землі. Загалом». Огляд ранкових обстрілів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up