«В бою проявили себе, як герої». Артур і Віталій навічно залишаться у наших серцях

«В бою проявили себе, як герої». Артур і Віталій навічно залишаться у наших серцях
  • В неділю, 27 березня, на центральній площі нашого міста громада попрощалися з Артуром Венжиком та Віталієм Печенюком.
  • Шану загиблим воїнам Національної гвардії громада віддавала стоячи на колінах 

Обидві траурні процесії взяли початок з домівок, де жили герої. Коли обидві процесії звернули на площу, в знак шани воїнам всі люди на площі стали на коліна. 

Мітинг реквієм відкрила директор управління культури нашого міста Світлана Рибінська. Вона розповіла біографію героїв. 

Відео дня

Артур Венжик народився 17 квітня.2000 року. Навчався в школі №1, після її закінчення вступив до залізничного училища.  У 2021 році був призваний на строкову військову службу у Національну гвардію України. Через 5 місяців підписав контракт. Служив в місті Гостомель на посаді водія-санітара зенітно-ракетного артилерійського дивізіону. 16 березня 2022 року потрапив під ворожий обстріл та отримав поранення голови. Лікарі лікарні ім. Мечнікова міста Дніпро боролися до останнього за його життя та 20 березня серце Артура зупинилось

Віталій Печенюк народився 1 червня 2000 року. У 2015 році закінчив школу № 2. Після школи вступив до залізничного училища нашого міста за спеціальністю електрик контактної мережі. З 2018 року працював по місцю проживання у виробничому підрозділі електропостачання. 

Другого липня 2020 року був призваний на строкову службу Національної гвардії України. Після проходження служби в липні минулого року підписав контракт. Служив у роті оперативного призначення. 20 березня цього року вірний військовій присязі під час захисту Батьківщини потрапив під ворожий мінометний обстріл та загинув у місті Волноваха Донецької області. 

– Ми завжди пам’ятатимемо їх якими ми їх знаємо і якими вони були, – сказала Світлана Рибінська.

Зі словами вдячності до батьків загиблих воїнів звернулися міський голова нашого міста та командири Національної гвардії, де служили сини України. Обоє командирів відмітили, що хлопці в бою проявили себе, як справжні герої. 

— Ми вибачаємось, що не вберегли ваших синів. Вони загинули в бою, прикриваючи поранених побратимів, з переважаючим за чисельністю ворогом і це війна, – сказав один із командирів

З болем в душі, що полягли на полі бою двоє випускників училища, звернувся до громади директор залізничного училища Андрій Стецюк. Директор був небагатослівним, тому що ледь стримував сльози.

З болем в душі наші земляки без слів підходили до героїв щоб віддати їм свою шану і провести загиблих воїнів в останню дорогу. На площі утворилася колона людей з живими квітами. 

Приблизно за годину всі присутні на площі попрощалися з героями і траурні процесії продовжили свій курс до місця поховання. 

 Артура Венжика поховали на алеї слави міського кладовища. Віталія Печенюка – на алеї слави кладовища села Козятина. 

«Земля вам пухом» – сказали побратими і провели військовий салют.

Козятинщина втратила ще одного Героя — Андрія Ван-фун-фу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (41)
  • Лидия Ковальчук

    Вічна пам'ять героям.
  • Валерія Кравець

    Вічна пам‘ять Героям🙏😭🇺🇦
  • Ботнар Клавдия

    Вічна память
  • Galina Korchalivskaya

    Вічна пам'ять і Царство небесне нашим Героям.

keyboard_arrow_up