«Йому назавжди 25». У Пузирках попрощалися з Героєм Дмитром Горофянюком

«Йому назавжди 25». У Пузирках попрощалися з Героєм Дмитром Горофянюком
  • У п'ятницю, 19 травня у Пузирках Глуховецької громади відбулася церемонія прощання із загиблим Героєм, захисником України, бійцем 59-ої ОМПБ ім. Якова Гандзюка, який загинув 23 березня 2023 року на Херсонщині, Дмитром Горофянюком
  • Віддати шану загиблому Сину України та розділити біль важкої втрати родини, до оселі, де мешкав Діма, прийшли родичі, односельці, друзі, однокласники, представники влади та духовенства, знайомі та мешканці із сусідніх сіл.

Пост прощання і траурної церемонії написала Галина Корниюк на сторінці Глуховецька об'єднана територіальна громада

— Йому назавжди 25… Скільки доброго і світлого могло бути у нього ще попереду! Вірний військовій присязі і своїм побратимам, він боровся за волю і свободу нашої держави і щиро вірив у те, що скоро прийде на нашу землю Перемога. Вірив… і віддав в ім’я цієї Перемоги найцінніше- своє життя.

Уквітчаною весняним цвітом дорогою, крізь «живий коридор», тіло Героя несли військові до місцевого храму. Заупокійну службу за загиблим відслужили священники ПЦУ о. Валерій Кушнір та о. Роман Масира. Далі труну з тілом полеглого Героя під супровід військового оркестру та реквієму «Плине кача..» провадили до місцевого кладовища, на якому відбувалися мітинг та церемонія прощання. 

Відео дня

— У своїх промовах представники влади та духовенства висловили щирі співчуття батькам, сестрам та всій родині захисника, дякували Дмитру Володимировичу за мужність та героїзм, за любов до України, рідного краю, своєї сім’ї, за те, що поклав на полі бою свою голову заради переможного миру і процвітання нашої держави.

Надзвичайно важкою була остання мить прощання з Дімою: здавалося, увесь світ гірко плаче і просить вшанувати величний подвиг Сина України.

З військовими почестями тіло загиблого віддали землі під звуки Державного Гімну.

Нагадаємо, Герой з Пузирок Дмитро Горофянюк повернувся додому 18 травня 2023 року

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Татьяна Алёхина

    Царство Небесне Герою.
  • Леся Джерук

    Вічна пам'ять Герою!
  • Наталия Рудик

    Вічна і Світла Пам'ять Герою України!!!

keyboard_arrow_up