За останні пів року загинуло більше 30 наших захисників. Згадаймо їх поіменно

За останні пів року загинуло більше 30 наших захисників. Згадаймо їх поіменно
  • Цьогорічний День Незалежності припав на сумну дату.
  • Саме 24 серпня минуло рівно шість місяців від початку повномасштабного вторгнення рашистів.
  • За цей час війна забрала у нас більше тридцяти Героїв, які до останнього подиху боролися за свою землю

Війна, яку розв’язала росія проти нашої країни, триває вже вісім років. Та 24 лютого все знову поділилося на «до» і «після», бо того страшного дня почалося повномасштабне вторгнення. Це принесло ще більше горя, ще більше смутку — за цих пів року втратили життя 30 військових-чоловіків та одна військова-дівчина.

Денис Куліков

Відео дня

Народився на Одещині. Близько 15 років тому переїхав з батьками до Жежелева. Після школи поїхав до Києва, де створив сім’ю. На початку повномасштабної війни долучився до лав добровольців Київської десантно-штурмової бригади. Загинув у віці 36 років.

 

 

 

Григорій Ніколайчук

Народився у смт Бродецьке. Після 9 класу поїхав навчатися у Бердичівський машинобудівний коледж, потім — у Тернопільській національний економічний університет. У 2015 році долучився до лав Національної гвардії. Загинув у віці 27 років.

 

 

 

Сергій Бондаревський

Козятинчанин. Народився у сім’ї залізничників. Навчався у школі № 1. Закінчив Київський університет залізничного транспорту. Працював у Козятинському вагонному депо. Був призваний до лав ЗСУ. Загинув на Миколаївщині у віці 38 років.

 

 

 

Олег Слободяник

Козятинчанин. Закінчив школу № 6, що у Залізничному (в народі другий Козятин). Вивчився на столяра. Працював у Козятинській центральній районній лікарні. У квітні 2022 року пішов добровольцем на війну. Загинув на Донеччині у віці 47 років.

 

 

 

Василь Цимбалюк

Народився у Верболозах. Закінчив школу у рідному селі. Працював у місцевому господарстві та кількох охоронних фірмах. У 2014 році пішов захищати Україну від окупанта. Загинув у віці 51 року.

 

 

 

Сергій Гармишев

Козятинчанин. Навчався у школі-гімназії-дитячому садку імені Володимира Підгорбунського (нині ліцей № 7). Працював охоронцем у приватній фірмі. У червні 2022 року був мобілізований до війська. Загинув на Донеччині у віці 35 років.

 

 

 

Броніслав Жмуцький

Народився у Махаринцях. Останні десять років мешкав у Гнівані, де працював на заводі спецзалізобетону. У 2020 році підписав контракт зі Збройними силами України. Загинув на Донеччині у віці 56 років.

 

 

 

Петро Радзихівський

Народився і жив у селі Пиковець. Був солдатом роти охорони 1 відділу Хмільницького РТЦК. Помер від серцевого нападу під час несення служби. Йому було 35 років.

 

 

 

 

Василь Пирогов

Народився в Іванківцях. У віці трьох років переїхав з батьками до Козятина. Навчався у школі № 5, закінчив наше училище. Працював на м’ясокомбінаті. У квітні 2022 року вирішив захищати рідну землю. Загинув на Донеччині у віці 33 роки.

 

 

 

Олег Ясінський

Народився у Журбинцях. Після школи вступив до Козятинського залізничного училища. Працював за кордоном. Коли почалося вторгнення рашистів, повернувся до України. У квітні пішов до військкомату. Загинув на Донеччині у віці 46 років.

 

 

 

 

Ілля Антонюк

Козятинчанин. Навчався у школі в Сигналі, потім перевівся до Козятинської школи № 5 (нині ліцей № 5). Закінчив наше училище і Вінницький транспортний коледж. На початку повномасштабного вторгнення пішов на війну. Загинув на Донеччині у віці 26 років.

 

 

 

 

Богдан Вік

Жив у селі Жежелів Глуховецької громади. Навчався у місцевій школі. Загинув на війні у віці 29 років.

 

 

 

 

 

Артур Турляк

Козятинчанин. Закінчив ліцей, потім вступив до залізничного училища. Спершу працював у МНС. Згодом переїхав до Вінниці. Служив у загоні спецпризначення КОРД. Загинув у Запорізькій області у віці 29 років.

 

 

 

Артем Лавровський

Козятинчанин. Навчався у школі № 2. Загинув під час оборони міста Маріуполь, що на Донеччині. Йому був 21 рік.

 

 

 

 

 

Олег Шарай

Народився і жив у селі Збараж. Після навчання у школі вивчився в Козятинському залізничному училищі. Працював у сфері сільського господарства. Коли почалося повномасштабне вторгнення, отримав повістку. Загинув на Донеччині у віці 47 років.

 

 

 

Віталій Михайловський

Народився у Вінниці. У ранньому віці втратив батьків. Жив із бабусею в селі Козятині. Навчався у школі № 9 (нині гімназія № 9). Працював на залізниці. У вересні минулого року підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Донеччині у віці 33 років.

 

 

 

 

Олександр Мартюшев

Народився на Харківщині. Працював у одному з столичних супермаркетів. Коли почалося повномасштабне вторгення, приїхав до сестри в Козятин. Пішов до військкомату, за два дні був призваний на службу. Загинув на Донеччині у віці 27 років.

 

 

 

Юрій Бондаренко

Народився у Луганській області. Працював на шахті імені Засядька. Одружився і переїхав до села Жежелів. Працював будівельником на сільськогосподарському підприємстві. У 2020 році пішов захищати Україну. Загинув у віці 59 років.

 

 

 

Олександр Годлевський

Народився у Махаринцях. Працював слюсарем у локомотивному депо Козятин. У квітні 2018 року був мобілізований до лав Збройних сил України. Загинув у заблокованому Маріуполі у віці 24 роки.

 

 

 

 

Богдан Іщук

Козятинчанин. Навчався у школі № 2 (нині ліцей № 2). Потім вступив до залізничного училища. Працював у локомотивному депо Козятин. Восени 2020 року отримав повістку і пішов служити. Загинув на Луганщині у віці 20 років.

 

 

Андрій Ван-фун-фу

Козятинчанин. Навчався у школі № 2 (нині ліцей № 2). Останні чотири роки був на заробітках. Коли почалося повномасштабне вторгнення, повернувся до України і пішов захищати Батьківщину. Загинув на Луганщині у віці 48 років.

 

 

 

Євген Гижа

Народився у Куманівці. Працював фельдшером швидкої допомоги у Козятині. У 2020 році підписав контракт про проходження служби у військовому резерві ЗСУ. Помер від серцевого нападу під час несення варти на блокпосту у Махнівці у віці 52 роки.

 

 

 

Віталій Печенюк

Козятинчанин. Навчався у школі № 2 (нині ліцей № 2). Випускник Козятинського залізничного училища. Працював на залізниці. Після проходження строкової служби підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Донеччині у віці 21 року.

 

 

 

 

Артур Венжик

Козятинчанин. Навчався у школі № 1 (нині ліцей № 1). Випускник Козятинського залізничного училища. Працював провідником. Під час проходження строкової служби підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Луганщині у віці 21 року.

 

 

 

Вікторія Поліщук

Народилася і жила у Збаражі. Навчалася у школі в Вівсяниках. Потім вступила до технічного коледжу у Вінниці. У 2019 році призвалася до десантно-штурмових військ. Загинула на Житомирщині у віці 21 року.

 

 

 

Денис Прилуцький

Козятинчанин. Навчався у школі № 5 (нині ліцей № 5). Випускник Козятинського залізничного училища. У 2020 році пішов проходити строкову службу. Загинув під час оборони Генічеська на Херсонщині у віці 21 року.

 

 

 

Володимир Павловський

Народився і виріс у Залізничному (в народі другий Козятин). Закінчив місцеву школу. Працював на залізниці. Коли почалося повномасштабне вторгнення, пішов до військкомату. Загинув у Запоріжжі у віці 42 роки.

 

 

 

Віктор Чернюк

Козятинчанин. Навчався у школі № 5 (нині ліцей № 5). Закінчив Козятинське залізничне училище. Працював у локомотивному депо Козятин. Коли почалося повномасштабне вторгнення, отримав повістку. Загинув у Вінниці у віці 35 років.

 

 

 

 

Олександр Дробінчук

Народився у Вернигородку у 1986 році. Проживав у Калинівці. Підписав контракт із Збройними силами України. Загинув у Запорізькій області.

 

 

 

 

Ярослав Жуківський

Козятинчанин. Сержант 16 батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. Помер під час несення військової служби на блок-посту внаслідок серцевого нападу.

 

 

 

 

 

Дмитро Коваль

Народився і жив у Глухівцях. Закінчив місцеву школу, поїхав на навчання до столиці, де здобув професію столяра-оббивальника меблів. У 2020 році підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Херсонщині у віці 22 роки.

 

 

 

 

 

Читайте також:

Оновили Алею пам’яті. Як вона тепер виглядає — фото

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Олена Кирниченко-Яцюра

    Вічна пам'ять
  • Валентина Борчакивська

    Вічна  і світла пам'ять
    Героям !!!
  • Наталия Трюхан

    Вічна пам'ять героям
  • Антоніна Стельмах

    Вічна пам'ять і Царство небесне героям.

keyboard_arrow_up