Чи справді була вивіска квартального на смітєзвалищі?

  • Називаємо речі своїми іменами
  • Автор: Називаємо речі своїми іменами
  • З 2014 року редакцію знову очолила Тетяна Лозінська. Політика газети "RIA-Козятин" стала більш опозиційною до існуючої влади. В цьому блоці публікуються думки людей, які поділяє редакція.

  • access_time

Після виходу статті ”Кращий квартальний комітет знайшли на сміттєзвалищі” (20.07.2017) в редакцію газети “RIA-Козятин” зателефонували. Суть дзвінка полягала в тому, що викладена не достовірна інформація відносно вивезеного на “Європейський” сміття з вивіскою квартальнрого комітету. І потрібно провести додаткове журналістське розслідування. Як аргумент наводилась інформація, що в офісі третього квартального комітету не проводились ремонтні роботи. І єдина вивіска, за яку знає голова цього комітету, не розколена і тривалий час стоїть на звичному місці.

Додаткове журналістське розслідування провести можна.Тільки ми володіємо значно більшою інформацією, ніж повідомлено було в газеті. Ми не ставили за мету когось очорнити. Ми тільки речі називали своїми іменами. Не може бути кращим той, чиє майно на смітнику. А як воно туди попало, питання не до нас.

Розколена вивіска з написом “Третій квартальний комітет Козятинської міської ради” належить тільки тим, кого назвали кращим. У нашому місті третій квартальний тільки один. Згадана вивіска була привезена на штучне сміттєзвалище масиву “Європейський” разом зі штукатуркою, що осипалась від ремонту та залишками гіпсокартону, що використовувався восени минулого року. Та був ремонт в офісі, що на вулиці Франка, чи не було — яка в тому різниця? Кращий квартальний згубив своє майно, яке знайшли на стихійному сміттєзвалищі? Не ми ж ту вивіску на смітник вивозили.

На стихійне сміттезвалище масиву “Європейський” вивозять не тільки непотріб чи відходи від ремонту, побутової техніки. Іноді з’являється там дитяча одежа. Є люди, які відвідують цей смітник майже кожен день. Вони люблять перевірити, які зміни відбулися за ніч, хто що підкинув свіженьке. І не люблять, коли на “Європейському” з’являється хтось серед білого дня. Для них то конкуренти. У один із таких днів приходили на смітник люди, які нічого не принесли, нічого не взяли з собою. Розтрощили згадану вивіску і пішли (але ж фото ми зробили до того)).

Усе це може бути збіг обставин. Тільки припав він на другий день виходу статті в газеті “RIA-Козятин”. “Владо, перейменуй Європейський на лайновий”, де йшлося про сміттєзвалище на масиві “Європейський” і вивіску одного з квартальних комітетів. Знаємо, що після статті двоє голів квартальних комітетів були на сміттєзвалищі масиву ”Європейський”. Тільки тоді ніхто чомусь не телефонував. І автора не шукали. Можливо думали, що фото, яке ми передали в міську раду, більше нема?

Ми нічого не маємо до голови третього квартального комітету, як до людини. Якби кращим було визнано 1, 4, 5 чи 10 квартальний комітет, ми аплодували б. А так є те, що є.

Вероніка ЛЮБІЧ

Коментарі (0)
Паразити на тілі листонош і населення України

Подивившись телепередачу «Формат України» за темою зарплат міністрів та їх заступників, керівників державних...

Спалював себе. Світив іншим. Пам`яті лікаря

Олександр Федорович Юхимчук народився в місті Козятин в сім`ї залізничників 7 лютого 1943 року. Закінчив Вінницький медінститут...

Неякісні послуги? Як і куди скаржитися

Трохи більше тижня тому, 6-го березня, відбулося засідання уряду з питань покращення бізнес-клімату в Україні. Одним з затверджених...

Від коштів, які надійшли до держбюджету за рахунок розмитнених автомобілів, держава у березні-квітні зробить додаткові виплати...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:21 Виїжджали на пожежі після прильотів: у Козятині нагороджували «залізних» вогнеборців photo_camera 12:00 У Білопіллі горів житловий будинок 11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» play_circle_filled 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up