Гості, які об...рали

  • Називаємо речі своїми іменами
  • Автор: Називаємо речі своїми іменами
  • З 2014 року редакцію знову очолила Тетяна Лозінська. Політика газети "RIA-Козятин" стала більш опозиційною до існуючої влади. В цьому блоці публікуються думки людей, які поділяє редакція.

  • access_time

Коли гості приходять з подарунком, господарям завжди приємно. Та як приходить міська влада в гості — іноді шокує. Про трійню, що народилася в Козятині, знають всі — від малого до великого. Тільки навіщо моральної шкоди сімейству приносити більше, ніж ціна подарунка. Читаю і дивуюся із написаного в газетці мера: “...в середу 10 січня міський голова та начальник управління сімейної, дитячої та молодіжної політики завітали до багатодітної родини. Аби вручити їм подарунок. Візочок для трійні та дитяче харчування. Памперси, суміші, подарунки — невід'ємна складова постійної турботи та опіки міської влади про дану сім'ю.”

Хтось уявляє ситуацію, що коли хтось щось дарує, то треба, щоб про це знав весь Козятин. Весь цинізм такого гучного подарункового привітання полягає в словах “постійна турбота”.

Постійна турбота, я так розумію, що це турбота без перебоїв, тобто щоденна турбота. А є вона там? Та не смішіть. Щоб не було в цій родині телебачення з телеканалу “Інтер”, то не відомо, знали б у владній верхівці імена цих трьох малят.

Інакше, як пояснити такий подарунок з таким запізненням? Новонародженим вже майже півтора місяці. Коли б такий візочок міська влада подарувала б в день виписки малят, це виглядало б переконливо. І влада виглядала б щирою.

Тепер спробуємо розібратися з опікою цієї сім’ї. Скажу відверто, знаючи думку сусідів цієї родини, можливо влада й права. Та коли назвалися опікунами, то, як же ви так опікали, що багатодітна мати запила та ще й так, що її потрібно було кодувати? Що це за опіка, коли  діти ходять такі, що кожен в окрузі скаже, чиї вони?

Звичайно, те, що в нашій державі з’являються подібні родини, винна не міська влада, а попереднє українське керівництво? Тоді приймалися недієві закони, лиш би сподобатись населенню. І численність населення України не збільшили, тільки в черговий раз в щось вляпались. Багато стали народжувати не за материнськими почуттями, а за шелестом купюр. І заклик виконувати свої батьківські обов’язки — не для тих, хто народжує заради заробітку. Держава повинна давати дотації тим батькам, які виховують не багато дітей, та їхні діти, як виростуть, займуть гідне місце в суспільстві.

Та повернімося до згаданої родини. Про турботу і опіку вже почули. Залишилося почути про надійне плече від міської ради. Виявляється, станеться така підтримка лише в тому випадку, коли батьки багатодітної родини свої обов’язки будуть виконувати в повному обсязі. Значить, для цієї родини могутнього плеча від влади не буде? Та хто може дати такий висновок? Виконують батьки свої обов’язки в повному обсязі, чи ні. У нашій сім’ї виросли двоє хороших синів. Та я не маю гарантії, що виконала свої обов’язки в повному обсязі.

За подарунок (візочок для трійні) родина, звичайно, подякує. Та вказувати прізвища і займатися вихованням батьків з великим стажем, мабуть, все-таки зайве. А може в цьому і полягає надійне плече від влади?

Галина Касянівська

Коментарі (0)
Паразити на тілі листонош і населення України

Подивившись телепередачу «Формат України» за темою зарплат міністрів та їх заступників, керівників державних...

Спалював себе. Світив іншим. Пам`яті лікаря

Олександр Федорович Юхимчук народився в місті Козятин в сім`ї залізничників 7 лютого 1943 року. Закінчив Вінницький медінститут...

Неякісні послуги? Як і куди скаржитися

Трохи більше тижня тому, 6-го березня, відбулося засідання уряду з питань покращення бізнес-клімату в Україні. Одним з затверджених...

Від коштів, які надійшли до держбюджету за рахунок розмитнених автомобілів, держава у березні-квітні зробить додаткові виплати...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:10 Аварійна ситуація: козятинчанам подаватимуть воду у визначені години 17:16 Біля ЦДЮТ у Козятині облаштовують декоративні клумби 16:05 Загинув у Бахмуті: минає рік, як війна забрала життя Героя Олега Шпура 14:04 Шукають 16-річну Аліну Саволюк Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:33 Не беріть у руки: у нашому районі розкидатимуть вакцини для імунізації диких тварин 11:00 Прикрашали весняне дерево і грали в старовинні ігри: фестиваль гаївок у Козятині photo_camera 10:04 Самгородчани стали переможцями III Міжнародного конкурсу мистецтв «VIRTUOS 09:00 Створює мультики з географії, веде блог та ютуб-канал і змагається за звання «Вчителя року» 08:09 З 1 травня водії обов'язково повинні вмикати ближнє світло фар за межами населених пунктів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up