Гриценко розповів, чому в Україні не можна скасовувати посаду президента

  • Називаємо речі своїми іменами
  • Автор: Називаємо речі своїми іменами
  • З 2014 року редакцію знову очолила Тетяна Лозінська. Політика газети "RIA-Козятин" стала більш опозиційною до існуючої влади. В цьому блоці публікуються думки людей, які поділяє редакція.

  • access_time

Лише на основі парламенту, ліквідувавши посаду президента, не можна керувати країною. Саме президент повинен 24 години на добу приймати рішення та нести за них відповідальність.

За його словами, зараз в Україні існують два центри виконавчої влади - президент та прем’єр-міністр, які між собою конфліктують. Це, на його думку, системна проблема.

«Можна на основі парламенту керувати країною? Я категорично проти. Це має бути вертикаль, яка 24 години на добу приймає рішення, несе за них відповідальність, яка має прізвище, прізвище президента. У парламента прізвища немає. Там більше 400 депутатів, якщо закон не прийняли, вони всі розводять руками, немає з кого спитати. А ще вони не ходять на роботу, тиснуть по 15 кнопок. Ось чому не можна обмежувати повноваження президента. І не можна обирати голову держави в парламенті», — вважає Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» додав, що зараз у президента достатньо повноважень, які він має через генерального прокурора, Національний банк, міністра оборони, міністра закордонних справ, голову СБУ, секретаря РНБО для того, щоб виправляти ситуацію в країні. Тому не обов’язково змінювати Конституцію.

«Якщо заговорили про зміни Конституції на перспективу, то і на перспективу не можна ліквідовувати посаду президента. Якщо ми говоримо про посилення повноважень президента, то повинен бути пакет балансів. Я пропонував свій варіант Конституції ще в 2009 році. Там передбачалось скорочення перебування президента на посаді до чотирьох років, спрощення процедури відсторонення президента від посади, коли дві третини парламенту можуть його відсторонити. Зняття з президента ряду невластивих повноважень по силовиках, передача парламенту для контролю. Передача ресурсів на місця не тільки фінансових, що є зараз, а і земельних», — каже Гриценко.

Нагадаємо, днями Анатолій Гриценко запросив лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко на дебати, аби обговорити пропоновані зміни до Конституції.

Коментарі (0)
Паразити на тілі листонош і населення України

Подивившись телепередачу «Формат України» за темою зарплат міністрів та їх заступників, керівників державних...

Спалював себе. Світив іншим. Пам`яті лікаря

Олександр Федорович Юхимчук народився в місті Козятин в сім`ї залізничників 7 лютого 1943 року. Закінчив Вінницький медінститут...

Неякісні послуги? Як і куди скаржитися

Трохи більше тижня тому, 6-го березня, відбулося засідання уряду з питань покращення бізнес-клімату в Україні. Одним з затверджених...

Від коштів, які надійшли до держбюджету за рахунок розмитнених автомобілів, держава у березні-квітні зробить додаткові виплати...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up