Не європейське життя у Махнівці

Сміттєвий бум

Жителі Махнівської громади потерпають від смогу, який кожен вечір піднімається над селом. Добре, коли вітряна погода. Тоді смог від згоряння твердих побутових відходів розвіюється щвидше.

А в основному — неможливо відкрити кватирки та вікна бо їдючий та шкідливий дим попадає в кімнати. Причина такої ситуації, звичайно, безгосподарність та бездіяльність місцевої влади. Комунальне підприємство не проводить повуличного збору сміття. Відсутня схема санітарної очистки вулиць. Трактор місцевого комунального господарства обслуговує тільки підприємства села, з якими заключений договір на вивіз твердих побутових відходів. Хто має гужовий та автотранспорт, “мотоблоки”, самотужки вивозять сміття. Ті жителі, які не мають можливості вивезти сміття, вечорами його спалюють.

Адже останнім часом майже кожен двір має проблему: куди подіти сміття? Місцеве сміттєзвалище сільська рада та комунальне підприємство не утримує в належному стані. Сміттям та твердими побутовими відходами загромаджена дорога. Скидати залишилось на міжнародну трасу.

Мешканці неодноразово зверталися до сільради та голови Кузьмінського зі скаргами на те, що сміттєзвалище утримується незадовільно, а комунальники не організовують повуличний збір сміття.

Хто ж заплатить особисто директору комунального підприємства Цуркану 200 грн, тому він направляє трактор та особисто вивозить сміття. Його самого на робочому місці побачити важко. Свій промисел він розвиває успішно — під час роботи продовжує вставляти євровікна, двері, краники міняти. Не як волонтер, а як годувальник своєї сім’ї.

Щоб поскаржитись останній раз на незадовільне утримання сміттєзвалища, люди його знайшли у с. Мшанець. Думали, що він разом з головою ремонтує пам’ятник загиблим у Другій світовій війн (той, що підпертий хрестом з могили жертв голодомору). Але помилились! Цуркан ремонтував дах на свинарнику депутата Махнівської сільради В. Полічковського. Це той інспектор ДАІ, який за рік побудував житловий палац в селі, неодноразово попадався на хабарах та на колінах вимолював перед начальством, щоб не виганяли з роботи. Це той, який без дозвільних докуметів віддає земельні ділянки над дорогою до Райгородецького перехрестя. Орендну плату бере комбікормами для годівлі свиней. Це той, що хотів забрати земельну ділянку над трасою у громадянина Д. для будівництва магазину. Це той, що разом з П. Кузьмінським та С. Цурканом ходили з хати в хату і просили вибрати їх у сільську раду. Мовляв, заживемо по-європейськи, дорогі громадяни!

Так, всі вони в Європу їздять, самі живуть по-європейськи. А от від таких “європейців” громадянам краще жити не стало. Сьогодні їх бездіяльність стає проблемою для громадян. Перемога - це не лише вибори. Перемога - це коли люди живуть добре.

Коментарі (0)
Не європейське життя у Махнівці

Сміттєвий бум Жителі Махнівської громади потерпають від смогу, який кожен вечір піднімається над селом. Добре, коли вітряна...

Каденція нинішнього міського голови увійде в історію як випробування громади на міцність. Жахливо, але одним із напрямків...

У перспективі руйнація благополуччя громади   Хибність думки Спостерігаючи за подіями, які відбуваються останнім...

Декілька минулих тижнів примусили Пузиря і К0 понервувати. Причиною стало те, що увірвався терпець тим небайдужим мешканцям...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up