Неакредитовані журналісти мають такі самі права

До редакції звернулися мешканці міста та району із запитанням відносно рішення райради про обов’язкову акредитацію владою журналістів. “Невже тепер читатимемо тільки замовну інформацію?” — запитували.

Усім мешканцям району, зокрема депутатам міської та районної ради хочу повідомити, що моє оціночне судження таке: дійсно влада шукає методи, щоб не допустити незалежну пресу на свої засідання.

Тому повідомляю: що п.1. ст.26 ЗУ "Про інформацію" говорить про те, що “З  метою  створення  сприятливих   умов   для   здійснення журналістами,  працівниками засобів масової інформації професійної діяльності  суб'єкт  владних  повноважень  може   здійснювати  їх акредитацію”.

Ця акредитація більше накладає обов’язків на адміністрації: п.4. ст.26 ЗУ "Про інформацію": Суб'єкти  владних  повноважень,  що  здійснили акредитацію журналістів,  працівників засобів масової інформації,  зобов'язані сприяти   провадженню   ними   професійної   діяльності;  завчасно сповіщати їх про місце і час проведення  сесій,  засідань,  нарад, брифінгів  та  інших  публічних  заходів;  надавати їм інформацію, призначену  для  засобів  масової  інформації;  а  також   сприяти створенню  умов  для  здійснення  запису і передачі  інформації, проведення інтерв'ю, отримання коментарів посадових осіб.”

Важливо, що ця акредитація не зменшує права неакредитованих ЗМІ та журналістів, визначених, наприклад, ст. 26 ЗУ "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні".

Акредитованим журналістам влада повинна повідомляти про засідання, сприяти, створювати умови і т. п.

Але, наприклад, не дати інформацію, не допустити на засідання неакредитованого журналіста — права не мають.

 

Коментарі (1)
  • Саша Субота

    Просто сучасна Козятинська влада це матьорі  злодії в законі бояться правди тому хочуть закрити рот незалежним змі ! Провладна газета Вісник  лягла під місцеву владу бо влада фінансує газету Цих політичних недоумків аморальних  потвор ненавидить весь район! В центрі європи Україні- злодій та корупціонер який ледь виліз з мусорного ящика забороняє журналісту бути присутнім на сесії якщо мафік та оркуша бояться незалежної преси значить не все гаразд  у керівництві Їх свідомість на рівні 60 років 20 століття Чому журналісти Вісника не напишуть про злодіяння мафіка чи може не крав землі вирізав сотнями дерева чи не порушувались проти нього кримінальні справи  чи не складені протоколи про корупцію Це правда  І люди повинні знати  хто ними керує А гниди хочуть всіх придушити Хрен вам!

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up