Оркуша з Пузирем побраталися

  • Козятин післявиборний
  • Автор: Козятин післявиборний
  • Блог для розміщення всіх матеріалів надрукованих в газеті "RIA-Козятин" відносно роботи нової влади на чолі з новим міським головою Олександром Пузирем 

  • access_time

Голова Козятинської міської ради О. Пузир та голова райдержадміністрації О. Оркуша уклали угоду в інтересах громади та держави Україна. Отож ті, хто в своїй особі представляють інтереси громади, підписали волелюдний меморандум про повне взаєпорозуміння в розбудові громади та держави. Що з цього вийде, покаже час.

 

Визначені відносини та напрями співробітництва, а саме:

- Досягнення порозуміння і співпраці у визначенні спільних меж міста та району.

- Вирішення питань охорони довкілля та забезпечення міста якісною питною водою.

- Поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ), що утворюються у м. Козятині, охорони довкілля та створення інфраструктури утилізації ТПВ у Козятинському районі.

-  Відпрацювання спільної позиції в галузі медицини, з урахуванням інтересів мешканців міста і району.

-  Об’єднання зусиль щодо допомоги сільгосптоваровиробникам району в реалізації власної продукції і, відповідно, забезпечення міста якісною продукцією за доступними цінами.

-  Проведення спільних заходів у галузі культури та спорту шляхом використання та вдосконалення відповідної інфраструктури міста і району.

-  Продовження співпраці в напрямку надання мешканцям міста і району широкого спектру якісних адміністративних послуг.

-  Спільне вирішення питань надзвичайних ситуацій, що виникають на території міста та району.

Спільне вирішення проблем учасників бойових дій та учасників АТО.

Сторони цим Меморандумом підтверджують наміри про співпрацю та сприяння кооперації у вищезазначених галузях з метою забезпечення сталого розвитку територіальних громад міста Козятина, сіл і селищ Козятинського району.

Зокрема, пан Оркуша наголосив, що даний меморандум підписаний “в силу обставин, які склалися останнім часом на Козятинщині, щоб зупинити свавілля певних людей, які хочуть і сіють розбрат між містом і районом, тому що будь-яке протистояння веде тільки до погіршення не тільки відносин, а і соціально-економічного розвитку самого регіону і самих жителів.

— Тому даний меморандум виношувався в головах двох керівників, принаймні голови міської адміністрації вже давно, — сказав він. — Я хочу подякувати групі, яка напрацьовувала текст, зі сторони міської ради, районної державної адміністрації і позиції узгоджені.

Пан Пузир так тримав слово перед підписанням:

— Хочу сказати, що ці відносини пройшли випробування не тільки між керівниками, але й випробування надзвичайними ситуаціями. Усі люди побачили, що і райдержадміністрація, і міська рада дозріли до того, щоб ці відносини узаконити і підписати цей меморандум.

Після поставлення підписів голова РДА конкретизував:

— Це путівний лист, який на сьогоднішній день дає можливість у виникненні якихось суперечних питань (а це життя, це робота), що вони будуть вирішуватися за столом переговорів. Таким шляхом, щоб було зручно для всіх.

Міський голова в свою чергу:

— Це не тільки між нами відносини, це відносини між міською радою і райдержадміністрацією і між всіма підрозділами і громадянами. Були такі моменти, які в робочому порядку доходили до того, що ми змушені були втручатися і мирити, так би мовити, наших підлеглих...

Влад ПОВХ

Коментарі (0)
Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність...

Міста у  розвинених країнах чисті й ошатні постійно, а до певних подій їх ще святково прикрашають. Жителі міст пострадянських...

Коли кнопки на калькуляторі западають... Схоже, пузиреботи знайшли новий спосіб потішити непомірне владне его свого...

День міста розпочався в Журбинцях

  Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up