Залізничиники переймаються долею профілакторію

До редакції протягом останнього року надходять листи, на гарячу лінію — дзвінки з приводу подальшої долі такого відомого ще десять років тому медзакладу залізниці — профілакторію.

Санаторій-профілакторій, який розташовувася на вокзалі станції Козятин в сусідстві з басейном “Дельфін”, довгий час дбав про здоров’я залізничників.

Сьогодні ми публікуємо один з листів пенсіонера-залізничинка на цю тему.

“Залізничники сьогодні чомусь мовчать і не цікавляться долею профілакторію. Перш за все їхні професійні спілки - захисники інтересів робочого класу. Хоча своїми руками, за свої кошти, працівники підприємств вузла добудували до колишнього профілакторію два поверхи зі сторони "Залізничного базарчика". Це були приміщення для кухні, кімнат відпочинку та маніпуляційних процедур. Кожне підприємство залізничного транспорту Козятина за свої кошти укомплектували профілакторій всім необхідним…

Чому раптом все завмерло під час майдану? Адже сотні тисяч гривень було витрачено на цей об’єкт, на благо залізничників. І тепер зі своєї зарплати залізничники продовжують сплачувати у відповідні фонди сотні тисяч гривень. Куди все поділось? Адже з балансу залізниці зникли житло, бази відпочинку, лікарні, гуртожитки! Що на це можуть відповісти керівники професійних спілок? Чому не працює санаторій профілакторій? Куди зникло все обладнання та устаткування? Чому  довгий час мертва тиша щодо згаданого об’єкта?

З точки зору чуйного господаря - керівника чи то міста, чи підприємства, профілакторій, це готовий цілий реабілітаційний центр не тільки для залізничників, але інвалідів, ветеранів АТО, які зупинили  монголо-кремлівську орду. Тисячі з них не мають можливості поправити своє здоров’я. А наш профілакторій розташований в парку, де можна прогулятись, поряд басейн, спортивній зал. Тобто готовий оздоровчий комплекс! Не потрібно нічого будувати — все збудовано!

Нема єдиного — турботи про людину. Невже світле майбутнє, то для нас утопія? Невже промені світлого майбутнього (деякі з них в свій час ми все-таки бачили) зникли назавжди?

Як на це дивляться залізничники? З повагою до читачів Євгеній Ш. (прізвище залишаю анонімним, в зв’язку з тим, що мої родичі — всі залізничники і я не хочу гонінь на них за критику, що часто відслідковується з боку залізничної еліти).

Із запитанням про долю профілакторію на вокзалі, газета звернулась до начальника Козятинської дирекції залізничних перевезень Василя Буцероги.

— Профілакторій знаходиться  у нас на балансі. Там зараз будується об‘єднаний пост  електричної централізації Ц1-Ц2-Ц3, які знаходяться на території міста, прилеглій до вокзалу. Цей сучасний пост повинен знаходитись в центрі міста. Там будуть знаходитися чергові підстанції, які управлятимуть процесом пропуску поїздів. Ремонтні роботи здійснює організація БМЕУ (керівник Микола Кравець). На даний час ремонт призупинений, оскільки не було фінансування. Зараз вже виділені кошти і з потеплінням роботи продовжаться. Керівник залізниці дав розпорядження для естетичного вигляду приміщення, які у нас на балансі і ми їх використовуємо,будуть пофарбовані в один колір.

На прохання активних залізничників, редакція проведе власне розслідування і підготує ряд публікацій відносно долі профілакторію та його обладнання. Відповідні інформаційні запити будуть розіслані у відповідні інстанції. отож, відслідковуйте публікації під рубрикою  “Доля профілакторію залізничників” .

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up