У Флоріанівці пройшов благодійний концерт-ярмарок на підтримку ЗСУ

У Флоріанівці пройшов благодійний концерт-ярмарок на підтримку ЗСУ

У суботу, 18 березня, у будинку культури села Флоріанівка відбувся благодійний ярмарок та концерт на підтримку ЗСУ. Місцеві майстри мистецтва назвали свій благодійний захід «Ми разом. Разом до перемоги».

Ще до концерту гості заходу могли провідати ярмарок тістечок та хлібних виробів. Домашня випічка користувалася великим попитом, адже більшість присутніх, крім чогось смачненького купували на ярмарку якусь частинку нашої перемоги.

Потім почалася концертна програми. За тринадцять місяців повномасштабного російського вторгнення співочі ансамблі громад зазнали кількісних змін, але мелодійність від зміни солістів в ансамблі не змінилася. Одні місцеві зірки з певних причин виїхали з України, а їх замінили такі ж артистичні жінки і дівчата.

Відео дня

Майже без змін виступав  жіночий вокальний колектив «Яворина» з села Медведівка. Ми запитали солістку ансамблю Світлану Харахондею, як так сталося, що «Яворина» виступає на благодійному заході Козятинської громади? 

— Так працівники культури і далі живуть однією сім’єю. Їздимо, як раніше їздили до своїх колег, що тепер опинилися у інших громадах, та допомагаємо організаторам заходів у концертній програмі, — сказала солістка «Яворини».

Жіночо-чоловічий вокальний колектив «Берегиня» зазнав змін найбільше та керівник «Берегині» Людмила Заремблюк майже відновила його. 

— Людей у Сигналі і в сусідній Титусівці з гарними голосами є дуже багато. Складніше

підібрати виконавців для гарного звучання музичного твору. Спів у ансамблі — це мистецтво, яке спирається на вміння виконавця розмірювати свою художню індивідуальність відповідно до індивідуальності партнерів, — сказала пані Людмила.

Самі організатори благодійного ярмарку-концерту були представлені співочим колективом «Сузір’я». В пісенному репертуарі колективу є багато пісень про весну, тому їхній ансамбль іноді називають «Весна».

Ще в концертній програмі благодійного заходу брали участь дитячі колективи флоріанівського будинку культури «Дзвіночки» і «Барви», соліст співочого колективу «Струни Серця» і «Берегині» Володимир Іжицький та Людмила Гижа з Куманівки.

Після завершення благодійного заходу його учасники всі зібралися на сцені, подякували громаді, що долучилися до збору коштів для наших воїнів. Спільними зусиллями зібрали 5 тисяч 106 гривень. Закінчили захід словами: «Слава Україні та ЗСУ!» Тримаємо творчий фронт.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up