Батьки і діти

Батьки  і діти

Розлучаються чоловік з дружиною, а страждають діти

У народі кажуть: “Сім’я вмісті, душа на місці”. Цю народну мудрість важко заперечити. От тільки не всі батьки дослухаються до мудрості свого народу. Хоча кожен з них знає, якою повинна бути повноцінна сім’я.

Майже 15 років тому двоє молодих людей вирішили створити сім’ю. Адже між ними було кохання. Наче за графіком, з’явився в них первісток хлопчик, а ще через п’ять років дав Господь ще й дочку. У родині, де є любов між батьками, ростуть щасливі діти. Та й вся сім’я протягом тривалого часу вважалася щасливою.

Вона ідеальна мама і дружина, він люблячий батько і основний годувальник своєї родини. Вміли вони разом трудитись та веселитись, уміли й відпочивати. Моря, екскурсії, виїзд на природу, поїздки з дітьми. Усе це було в арсеналі відпочинку даної подружньої пари. Та й сама мати сімейства в багатьох місцях побувала, багато чого побачила.

Відео дня

Чого ще хотіти в цей важкий час? Тільки на 14 році спільного життя дружина чоловікові заявила: ”Ти мало приділяв мені уваги, тому ми стали чужими”. Але причина розриву стосунків успішної в плані фінансів сім’ї виявилась зовсім в іншому — знайшовся інший… Розірвалася ще недавно міцна родина, де були щасливі діти.

Зараз їм 14 і 9 років. Обоє батьків розуміють, що своїми діями нанесли великої шкоди на психологічний стан дітей. Тільки замість мудрого рішення, вони сперечаються між собою, хто нашкодив більше...

Кожна людина має право на власне щастя, тільки кувати його в супереч щастю дітей батьками не допустимо. У ситуації, коли діти люблять обох батьків, шукати особистого щастя — злочин перед ними. Особливо роль батька в сім’ї важлива для дівчинки. Існує думка, що донька інтуїтивно обирає чоловіка, схожого на батька. Підсвідомо, маючи свою сім’ю, вона буде відтворювати сімейну модель своїх батьків. А дівчинка, яка жила без батька, буде ставити перед своїм обранцем особливі вимоги з власної уяви. Контакт дочки з батьком — це великий досвід поведінки з чоловіком.

Для хлопчика важливим є момент, коли відбуваєтьсмя зміна потреб дитини — перехідний вік. Цей момент зобов’язує батьків бути не стільки батьками, скільки друзями підлітка. Бути його партнером і групою підтримки в його психологічному стані. Якщо цього не буде, місце батьків і авторитетом для дитини може стати хтось з ровесників чи вулиця.

Бути батьками — це дійсно безмежне щастя та разом з тим, це ще велика відповідальність перед дітьми. Пам’ятайте про це ті, хто готовий обміняти щастя дітей на короткочасні почуття чи флірт.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up