Дім відкладеного щастя. Зібрались не байдужі

Дім відкладеного щастя. Зібрались не байдужі

Гальма розвитку держави і суспільства — велика кількість байдужих інертних громадян, які становлять 70 відсотків населення України

Кооператив ”Вишенька”, що на околиці Козятина, без сумніву — об’єкт незвичайний. Основи його закладені ще п’ятдесят з гаком років тому. Це була вершина успішності розвинутого соціалізму. Хто ближче до тіла, ті отримували шість сотих. Щасливі, бо саме тут чотири сотих. Це просто бомба місцевого значення. Стецюк був нарозхват, бо “лахматі” тут мали дачі і їм раби-студенти училища копали, рили, садили, викопували, косили, пололи, палили, рівняли, білили на шару. Але не для всіх. САМ там також має дачу і цим не гребував ніколи. Чомусь, особливо в шані були колишні голови суду та інші чиновники районного залізничного управління та міста. Сам факт, що і сьогодні ділянка коштує мінімум 25 тисяч гривень, а то є і по 10 тисяч баксів, свідчить про одне - це здорове багатство, що має цінність, або ліквідне.

Маючи приблизно 209 співвласників, кооператив є актуальним і сьогодні. Там проходять свої процеси. Велика кількість дач закинута. Для більшості власників вони втратили свою актуальність, виглядають, як тягар. А ще представники цієї більшості тупо збайдужились і тягнуть активну меншість (а це приблизно 70 осіб) в нікуди.

Саме це засвідчили звітно-виборчі збори, що відбулись в “кінотеатрі” минулої неділі. Без сумніву, актив є. Він ініціативний. Люди бачать успішність використання дач як для себе, так і для всієї родини. За фактом — оселились на дачах. Хто за станом здоров’я, хто поступився житлом дітям в місті. Ця категорія людей за розвиток кооперативу переймається щиро, як ніхто. Але серед активістів склали меншість, тому в нові вибрані органи не потрапили.

Відео дня

Як підсумок, через малу активність управління та організації підготовчого процесу до зборів,  вони вважаються як такі, що не відбулися (згідно з статутом, не менше 50 відсотків). Байдужа більшість здолала активну меншість.

Активісти після зборів прибули в редакцію “RIA-Козятин”, де за кавою продовжувались дебати під сленгом “як з неправди відкрити двері в правду”: що цього разу не вдалось. Але вже відпрацьована тактика, як досягти успіху в правовому полі. Залишилось мале: втілити це в життя.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up