Дмитрій Мануілов – дитина року 2018

Дмитрій Мануілов – дитина року 2018

15-річний учень 10 класу Махнівської школи номінований у трьох категоріях: "універсал", "кращий учень" та "кращий учасник художньої самодіяльності"

На щорічному районному конкурсі талановитих дітей "Травневий зорепад 2018" переміг Дмитрій Мануілов. 15-річний учень 10 класу Махнівської школи номінований у трьох категоріях: "універсал", "кращий учень" та "кращий учасник художньої самодіяльності" став "Дитиною року 2018".

За словами Дмитрія, успіх, до якого прагнув, давався йому не легко.

— Адже пробувати себе потрібно в усьому: музиці, спорті, шкільних олімпіадах, інших хобі, — каже він. — Я постійний вокаліст хореографічного колективу "Водограй" Махнівської музичної школи. Ми були учасниками та переможцями на різних конкурсах у Вінниці, Умані, Львові. Я соліст ансамблю "Зорецвіт". Здобував призові місця на предметних олімпіадах району з української мови та літератури, англійської мови, конкурсах ім. Петра Яцика та міжнародному літературно-мовному конкурсі ім. Т. Шевченка. Мабуть, за всі ці невеликі успіхи й отримав "зірку". А взагалі, я, як і всі, люблю співи, танці, бокс та  рок-музику. Якщо книжки, то щось загадкове, наприклад, сагу "Гарі Поттер".

Як виявилося, улюблені предмети Дмитрія – українська мова та література, фізична культура та англійська мова. Серед учителів у нього улюблених немає. Каже, що вони всі найкращі.

Відео дня

— Наш класний керівник Лілія Вікторівна Денисюк (соціальний педагог) знаходить правильні підходи у виховному процесі, тому мої друзі – це увесь мій клас та моя школа, — розповів далі школяр.— Своїми наставниками вважаю класного керівника Лілію Денисюк, керівника "Водограю" Олену Поночоліну, керівника "Зорецвіту" Аліну Діденко. Наставник по життю — моя мама Валентина Мануілова. Вдячний їм всім за щоденну підтримку та віру в мої таланти.

У подальшому Дмитрій хоче стати перекладачем. Усім одноліткам та друзям побажав завжди йти до своєї мети, ніколи не здаватися. А вступникам — добре здати ЗНО та потрапити до вузу, який забажають.

Музична сім’я

Мама Дмитрія, Валентина Мануілова має педагогічний стаж у школі 35 років. Вона класний керівник 4-А класу, а також за сумісництвом керівник методичного об'єднання вчителів початкових класів. Вона розповіла газеті “RIA-Козятин” про будні Дмитрія та своєї сім’ї:

— У нашій родині, по чоловічій лінії, всі надзвичайно талановиті. Дідусь Дмитрія, дитина війни, самостійно опанував гру на гармошці, балалайці та мандоліні. До того ж, вміє гарно співати. Дядьки Дмитрія, окрім володіння різними музичними інструментами та співом, пишуть вірші. Я люблю в’язати, плести різні речі зі стрічок, на що завжди не вистачає часу. Також багато читати історичної та детективної літератури. Мабуть, саме тому, в невеликому, але творчому та дружньому сімейному колі і є чому навчити та виховати Дмитрія. А що ж іще залишається батькам, як виховати та гордитися своїми дітьми, адже наші діти – це ми з вами.

Спочатку був яскравий голос дитячого тенору

Розповів про шкільні музичні таланти свого учня вчитель музичного мистецтва, учасник народного колективу профспілок освітян "Тріо камертон" та керівник шкільного гуртка вокального та сольного співу "Струмочок" Володимир Григор’єв. Він - педагог з 25-річним педагогічним стажем.

— Дмитрій - хлопець хороший, як і всі підлітки його віку, має юнацький "бунтарський період", — каже вчитель. —  До третього класу нічим не відрізнявся від інших, але згодом став активним учасником художньої самодіяльності. Його дитячий голос яскравого тенора прикрашав шкільні заходи самодіяльності, загальносільські заходи та концерти, різножанрові конкурси. Головне, що він ніколи не відмовляв, не ставив "додаткових вимог". Пізніше його голос змінився і почав звучати як юнацький голос другого тенору. Репертуар в Дмитрія — класична і сучасна українська пісня. Моє завдання, як і в кожного наставника — це правильно скоригувати та вчасно виправити учня, тому завжди допомагаю з обранням репертуару та тональністю виконання пісень.

Віталій Креденцер

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up